Skocz do zawartości
Gość mucha1414

Modernizacja komputera do gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mucha1414

Witam. Posiadam taki sprzęt:

Monitor: Asus VW222 22'

System: Windows 7 Home Premium 64 bit.

Procesor: Intel Core i7 920 @ 3.6 GHz ~ Scythe Mugen 2

Karta Graficzna: Gainward GTX 285 @ 680/1548/1272 MHz

Płyta Główna: MSI X58 Pro Gold

Pamięci: OCZ 4 GB DDR3 1600 MHz CL7

Zasilacz: BeQuiet E6 StraightPower 600W

Obudowa: Cooler Master Elite 331 (Black)

Niespodziewanie spłynęło na mnie 400 zł, jak mogę je wykorzystać do modernizacji tego komputera ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodzenie na grafike Arctic Cooling Accelero Xtreme GTX PRO 199 zł. i jedziesz z OC tego gtx'a, (tu masz link do testu, i porownanie temperatur ze stockowym chlodzeniem: http://www.hardwareoverclock.com/Arctic_Cooling_Accelero_Xtreme_GTX280-4.htm ) do tego np. jakas konkretna kart. muzyczna, przyklad:

Creative Labs X-Fi Xtreme Audio 149 zł. - napewno bedzie grala lepiej niz integra, ew. Asus Xonar DS za 169 zł.

Kolejna opcja to ssd, ale ja bym sie sklanial do chlodzenia na grafe i jakiemus konkretnemu OC... :wink:

//sorry ze tak edytuje znalazlem jeszcze polski tescik tego Accelero Xtreme GTX PRO - http://chlodzenie.net/reviews/alternatywne-coolery-dla-geforce-gtx200/

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupno tego GTX'a dzis to moim zdaniem tragiczny pomysl :P Twoja karta i tak juz stracila na wartosci, a w 480tke wrzucisz mnostwo kasy. Lepiej brac 5870 jednak dla mnie to nie bedzie wielki wzrost wydajnosci. GTX480 stanowczo za drogi a jego temp i glosnosc w polaczeniu z cm elite to rowniez nie najlepszy pomysl :P

Sam dolozylbym te kilkadziesiat zloty i bral SSD Intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi