Celek15 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Czyli powiadasz zebym proca przestawil na Bartona 2500 i pamieci dal na 166 i będzie lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 peseq - dalem tak jak mowiles i mam jeszcze slabsze wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moje wyniki: na athlonie 2500@2420 (11*220) synchro zapis: 1116 MB/s odczyt: 3224 MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 peseq - dalem tak jak mowiles i mam jeszcze slabsze wyniki. Czyli trafiły ci się słabe kostki pamięci, nie wiem czemu, ale ja na moich 333Mhz 512MB, podniesiona szyna na 400Mhz procka też i mam 2800 i 1100.. około Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ale to i tak chyba bedzie lepiej jak wymienie je na jakies firmowki jakie bys mi polecil ? A jeszcze jedno wydajnosc pamięci w czym jest wazna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ale to i tak chyba bedzie lepiej jak wymienie je na jakies firmowki jakie bys mi polecil ? A jeszcze jedno wydajnosc pamięci w czym jest wazna ?hmm.. Kingstona, TwinMosy... Musisz poszukać na tym forum odp. Ja aktualnie posiadam NO-NAME 512MB DDR333. Jestem z nich zadowolony :) ehehe.. Procka mam na 400Mhz i Pamięć wykręciłem na 400Mhz. ustawiłem na CL2,5 o dziwo poszło, wczesniejsze pamiątki jakie miałem (256) nie szły na CL2,5. Teraz mam wyniki Odczyt: 2697MB/s i Zapis 1188MB/s. Wydajność pamięci jest ważna wszędzie. Gry, Programy (szczególnie graficzne), kompresja DivX itp. Zastanów się nad zmianą pamięci. Chociaż ta płytka Asrocka może też być kiepskim gardłem. w sumie może najpierw zmień płyte główną?? Jak uważasz. Ja bym MOBO najpierw zmienił. Poleciłbym ci Asusa A7N8X v2.0 lub Abita NF7-s... Ale to już twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A może by tak zmienić nazwe topica na AIDA32/Everest lub samo Everest??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 FSB 233 2-2-2-2-11 Dual Odczyt:3608MB/sek---->>http://members.lycos.co.uk/vegi/odczyt.JPG Zapis:1358MB/sek--->>>http://members.lycos.co.uk/vegi/zapis.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Zrobilem tak jak pisales zamowilem juz sobie nowa plyte glowna Abita NF7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Twinmos 256 333mhz FSB 200 2-2-2-11 Odczyt: 3187 MB/sek Zapis: 1189 MB/sek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 odczyt 1924 zapis 612 eee to chybamalo? :) 512 ddr 400 noname :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 FSB: 200 Odczyt: 3060 Zapis: 1180 Mnożnik: 11 RAM: 2x256 no name | dual | 2,5-3-3-11 | 2,6V FSB: 220 Odczyt: 3300 Zapis: 1300 Mnożnik: 11 RAM: 2x256 no name | dual | 3-4-4-11 | 2,9V Wyżej nie probowalem ciągnąć FSB, poniewaz mam kiepski zasilacz i sie boję. Do tego pamieci mam jakies no name w dodatku każda inna. Jak kupie Neoteca V4202 to sprobuje wyzylowac na maxa FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Mam takie pytanie posiadam 3X256 (400) ramu no-name, i mam strasznie małe wyniki w aidzie :( , wiec pytam jakie mam ustawic te twimingi bo ja w tym strasznie zielony jestem, a chciałbym choc minimalnie poprawic te opłakane wyniki?? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 tak tak ja mam podobna prozbe co kolega wyzej u mnie na pamieciach z podpisu Zapis: 839 Odczyt: 2108 a slyszalem duzo na temat synchro z athlonem no bo on na 333mhz a one na 400 jak to zmienic i jakie beda tego plusy i minusy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Zelek ustaw np. 2-2-2-11 KEILTNH nie wiem jak na twojej plycie ale u mnie zmiania sie to w CPU FSB/DRAM Ratio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Zelek ustaw np. 2-2-2-11 KEILTNH nie wiem jak na twojej plycie ale u mnie zmiania sie to w CPU FSB/DRAM Ratio... takich jakie mi podałes twimingi nie moge ustawic, ponieważ ta czawarta liczbe moge maksymalnie na 9! 8O A ustawienia auto sa następujące:2.5T-3T-4T-7T czy one są dobre, ale chyba nie bo strasznie niskie mam te wyniki w aidzie! :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 czy to normalne ze moje twistery nie chca pojsc na timmingach 2,2,2,11 ani 2,2,2,6 na podniesionym napieciu czy czy mam je wymienic czy co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 tak tak ja mam podobna prozbe co kolega wyzej u mnie na pamieciach z podpisu Zapis: 839 Odczyt: 2108 a slyszalem duzo na temat synchro z athlonem no bo on na 333mhz a one na 400 jak to zmienic i jakie beda tego plusy i minusy ?? W biosie. FSB masz na 166Mhz zauważ. Pamięci ustaw też na 166Mhz (ustawiasz procentowo- bynajmniej jak na moim Asusie). Asynchro jest fe i śmierdzi:))))))) Ustaw Synchronicznie pamięci 166Mhz i Procka 166Mhz. Powinny te wyniki podskoczyć. Jeżeli nie, popróbuj z timmingami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 no to wiem wiem ze na 166Mhz tylko jakbys mi dokladnie opisal w ktorym miejscu w biosie to zrobic ? ? ? bo nie lubie grzebac i experymentowac ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Czas polubić ;) i Nie unoś się tak. Ja mam płyte asusa a zmieniam to tu: ADVANCED MENU-->ADVANCED CHIPSET FEATURES: CPU EXTERNAL FREQ. (Mhz) --> tu ustawiasz FSB procka MEMORY FREQUENCY---> Tutaj FSB pamięci. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 ok nie unosze sie tylko chcialem poprostu dokladniejszych informacji i je dostalem dzieki jak pozmieniam i zobacze w aide to dam znac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 peseq mowiac "Nie unoś się tak" mial na mysli te wykrzykniki, ktore sa niepotrzebne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 wiem wiem ale wkoncu znaki interpunkcyjne sa po to zeby ich uzywac :wink: :lol: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Daj znak jak zmienisz czy coś pomogło :))) No ale używać tych znaków interpunkcyjnych z głową nie zaszkodzi:)) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 no wiec po wejsciu do biosu okazuje sie ze nie moge tych wartosci zmieniac sa na zielono a nie na bialo jak reszta co robic ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Jak nie możesz.. masz na Nforcie 2 płytke.. Sprubuj tam pokombinować.. może zmiana niektórych wartości z Optimal lub Auto zmień na "DEFINIED BY USER"... Pokombinuj.. nie bój się, najwyzej biosa bedziesz musiał zresetować.. ale przecież to nic strasznego.. Biosa resetujesz wyjmując Bateryjke na pare sekund, lub zworką na płycie, w instrukcji masz napisane która to zworka.. raczej powinna być koło baterii CLRCMOS czy coś takiego.. Pokombinuj!! Nie wierze że nie da rady tego zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Mam takie pytanie posiadam 3X256 (400) ramu no-name, i mam strasznie małe wyniki w aidzie :( , wiec pytam jakie mam ustawic te twimingi bo ja w tym strasznie zielony jestem, a chciałbym choc minimalnie poprawic te opłakane wyniki?? :?:Ponawiam swoje pytanie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 No ja już pisałem jak masz to zrobic... jeżeli nic nie pomogło to są pamięci do pupy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 No ja już pisałem jak masz to zrobic... jeżeli nic nie pomogło to są pamięci do pupy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...