Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam problem z wyborem głośników, które będą lepsze? dobrze by było usłyszeć za i przeciw przy każdym modelu :rolleyes:

2.0 czy 2.1?

SP-HF3000A

http://www.geniusnet.com/geniusOnline/online.portal?_nfpb=true&productPortlet_actionOverride=%2Fportlets%2FproductArea%2Fproduct%2FquerySection&_windowLabel=productPortlet&productPortletproductId=1164771&productPortletsectionId=1164773&_pageLabel=productPage&test=portlet-action

SW-HF2.1 3000

http://www.geniusnet.com/geniusOnline/online.portal?_nfpb=true&productPortlet_actionOverride=%2Fportlets%2FproductArea%2Fcategory%2FqueryPro&_windowLabel=productPortlet&productPortletproductId=1134521&_pageLabel=productPage&test=portlet-action

Oba Zestawy mają rms 80wat, zaś w 2.1 satelitki mają po 20wat + Subwoofer 40, na pewno głośniej będą grały 2.0 gdyż rms 40wat na każdej kolumnie, ale które będą lepsza ?? :mur: :D

z góry dziękuje za pomoc B-)

Edytowane przez mateuszm31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yhy, też wyczytałem ze lepiej 2.0, ale teraz mam kolejny dylemat

SP-HF3000A czy może SP-HF2000x?

SP-HF3000A maja o 20 więcej wat, czytałem tez ze dźwięk przy bardzo dużej głośności jest czystszy od SP-HF2000x? ale za to SP-HF2000x ma chyba lepszy bas i z przodu pocentriometry ;/ tylko ze SP-HF2000x nigdzie aktualnie ma dostępnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli weźmiemy pod uwagę pliki mp3 pobierane z Netu (z taką sobie jakością) odtwarzane na zintegrowanej karcie dźwiękowej, to lepszego basu raczej nie będzie. Może być ewentualnie głośniejszy w niektórych zakresach, co można nadrobić equalizerem w sterownikach/odtwarzaczu lub potencjometrami na bocznej ścianie głośnika.

SP-HF3000A jest wyższym/nowszym modelem - chyba, że ważniejsza jest ostatnia litera oznaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli weźmiemy pod uwagę pliki mp3 pobierane z Netu (z taką sobie jakością) odtwarzane na zintegrowanej karcie dźwiękowej, to lepszego basu raczej nie będzie. Może być ewentualnie głośniejszy w niektórych zakresach, co można nadrobić equalizerem w sterownikach/odtwarzaczu lub potencjometrami na bocznej ścianie głośnika.

SP-HF3000A jest wyższym/nowszym modelem - chyba, że ważniejsza jest ostatnia litera oznaczenia.

no właśnie X z tego co czytałem maja lepszy bass i pokrętła na przednim panelu, ale decyduje się na SP-HF3000A, nigdzie nie moge znaleźć 2000x, rożnicy nie pownienem zbytnio odczuć B-)

Thx ULLISSES za pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gienki 2000x, a ostatnio dokupiłem 1250x (czyli wcześniejszy model). Przy podpięciu do tego samego źródła dźwięku, czuć wyraźnie lepszy bas w 1250x mimo ich teoretycznie słabszej mocy. Także, różnice z łatwością da się odczuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestaw 2.1 ma olbrzymi sens o ile mamy małe satelitki które basu nie dadzą albo mamy wysokiej klasy sprzęt który jest w stanie zapewnić pełne pasmo 20Hz-20kHz.....Jesli may 2.0 na naprawdę przyzwoitych głosnikach wtedy owszem 2.1 nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi