Skocz do zawartości
Yeti 666

Problem z CS

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że jest to raczej dziwne pytanie ale ile grubości powinien mieć CS. Z moim jest coś nie tak bo jak go zaloże to temeratura leci w góre jak szalona w biosie do 55 stopni. Po wywaleniu CS wszystko jest w normie. Za każdym razem nowa past itd. Cs był na 100% dobrze zamontowany w sumie nic innego do głowy mi nie przychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CS jest bardzo bardzo dokładnie wyliczony co do swojej grubości więc każda naklejka gwarancyjna już jest przeszkodą. musisz usunąć je żyletką np.

BTW ciesz się, że się proc nie zjarał bo i to było możliwe.CS jest bardzo bardzo dokładnie wyliczony co do swojej grubości więc każda naklejka gwarancyjna już jest przeszkodą. musisz usunąć je żyletką np.

BTW ciesz się, że się proc nie zjarał bo i to było możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upewnij się na 10000% że masz CS dobrany do procka - kumplowi do duronka sprzedali też niby na 100% miał pasować ... i "na oko" pasował, a działy mu się dokładnie takie szopki jak piszesz ...

Co się okazało po demontarzu i ponownym sprawdzeniu - delikatnie w jednym miejscu opierał się i radiator nie dociskał się dobrze do jądra ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naklejki mam ale mam również gwarancje więc musza zostać. Czyli mój CS sobie poleży w biurku. Dzieki wszystkim zapomoc bo na to że naklejki przeszkadzają w życiu bym nie wpadł. A co do spalenia proca to jestem przewrażliwiony na tym punkcie i pierwsze co zrobiłem po odpaleniu to weszłem do biosa. A radiator jest równy jak lustro można się w nim przeglądać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naklejki mam ale mam również gwarancje więc musza zostać. Czyli mój CS sobie poleży w biurku. Dzieki wszystkim zapomoc bo na to że naklejki przeszkadzają w życiu bym nie wpadł. A co do spalenia proca to jestem przewrażliwiony na tym punkcie i pierwsze co zrobiłem po odpaleniu to weszłem do biosa. A radiator jest równy jak lustro można się w nim przeglądać

A o zwierciadłach sferycznych słyszałeś? ;)

Mój poprzedni radiator na celku (boxowy) był lekko wklęsły, dla tego o tym mówie. Część przylegająca do czapki była płaska, ale umieszczona jakby we wklęśnięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upewnij się na 10000% że masz CS dobrany do procka - kumplowi do duronka sprzedali też niby na 100% miał pasować ... i "na oko" pasował, a działy mu się dokładnie takie szopki jak piszesz ...

Co się okazało po demontarzu i ponownym sprawdzeniu - delikatnie w jednym miejscu opierał się i radiator nie dociskał się dobrze do jądra ....

Dokladnie, dzisiaj przyszla do mnie paczka z CS i paroma innymi rzeczami, pisalo ze pasuje pod Duronki zakladam i .... lipa! Jak zabaczylem temp. w biosie 105*C to mnie zglebiło...Okazalo sie ze podkladka nie pasuje...zakrywa minimalnie jeden element (na oko powiedzialbym ze na 100% bedzie pasowac). Cud ze procek jest caly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi