marcinzg Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam, Jakiś czas temu kupiłem komputer HP D530 SFF. Kupiłem go wraz z zainstalowanym systemem WinXP Pro i komputer sobie bez większych problemów działa. Problem pojawił się gdy zachciało mi się zmienić dysk z 40GB na 200GB. Przy pomocy Norton Ghosta przerzuciłem partycje ale po uruchomieniu komputera za każdym razem zamiast uruchamiać system komputer wyświetlał biały migający kursor w lewym górnym rogu monitora. Po całodziennej walce z komputerem zdecydowałem się zainstalować system z płytki i myślałem że pójdzie bezboleśnie ale niestety po odpaleniu XP z płytki i kopiowaniu danych, po ponownym uruchomieniu dalej komputer stoi na migającym kursorze... Dysk 200GB jest poprawnie wykrywany przez bios i bez problemu bootuje się na innym komputerze. Próbowałem już wszystkiego co mi do głowy przyszło, tzn.: - update biosu, resety biosu, różne konfiguracje ustawień w biosie - odpiąłem wszystko co było podłączone do komputera - żonglowałem kośćmi pamięci, testowane memtestem - bez błędów Walczę z tym komputerem od dwóch dni, brakuje mi już pomysłów i ręce mi już opadają dlatego piszę na forum. Dodam, że Ubuntu z płytki odpala się bez problemów i dysk 40GB też się bootuje. Ma ktoś z forumowiczów jakieś sugestie? wszystkie będą mile widziane ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Sprobuj spod instalki XP sformatowac dysk (usun partycje, utworz nowe i format). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...