Skocz do zawartości
paolowawa

Mam prośbe do osób znających sie na płytach i pamieciach

Rekomendowane odpowiedzi

Otórz planuje kupić sobie komputer, znam sie troche na cześciach ale nie za dokładnie. Otórz problem mój leży w tym ze jak poszedłem do sklepu zrobić rozeznanie to w kazdym sklepie polecono mi inna płyte główna jako High Endową, czyli najlepszą. Sprzedawcy powiedzieli mi kilka płyt i teraz ja was pytam która z nich jest naj...... <najszybasz, najlepsza, najnowoczasniejszai i ma najlepsze wyposazenie oraz pozwala na overclocking>. Polecono mi płyty na chipsecie N-Force- 2

EPOX 8RDA+

EPOX 8RDA3+

Asus A7N8X Deluxe

ABIT NF7-S v2.0

Soltek SL-75 FRNL

MSI-K7N2G-L

GIGABYTE GA-7VAX-P

to chyba byłyby wszystkie......interesuje mnie ta najlepsza, dodam tylko ze mam procesor Athlon 2000+ a docelowo bedzie Athlon 3000+. Acha i chyba najważniejsze cena nie gra roli. Z góry dziękuję za pomoc. Acha jeszcze jedno bardzo prosze o podanie mi najlepszych pamieci pod tą płytę interesują mnie tylko trzy firmy

KINGSTON

CORSAIR

i ponoć najlepsza dla overclockera GeIL

Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam wszystkich Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm każda na nF2 pozwala na sporo o/c , choć niektóre więcej : nf7-s / epox'y, supa hajpa wypas z wyposażeniem to asus a7n8x delux i msi k7n2g-ilsr Delta

ramik - jak kingston to tylko hyperX'y, zwykłe kingi są przeciętne, corsair - jak masz dużo keszu, o geil'ach pocztyaj bo nie ze wszystkimi płytami chciały chodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze do oc to tak jak kolega adas01 powiedział nf7 - s rev 2.0 i epox'y. Tak btw ten Gigabyte to jest na KT400. Jeżeli chodzi o pamięci to jeżeli masz duża siana to bierz Corsair, a najlepszy stosunek cena/jakos myslę że mają TwinMosy :-D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie EPOX 8RDA+ bo naprawde dobra karta (zreszta jest o niej sporo na forum ) a RAM.... Polecam 2x256TWINMOS 400 (bo swietna relacja jakosc/cena). Nie kupuj jednej 512bo bardziej sie oplaca 2x256 (Dual DDR:) Poza tym na te TWINMOS'y mozesz kupic dodatkowe radiatory np. Thermaltake'a za 50 zł. Ale nie grzeja sie az tak bardzo. Nyo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro cena nie gra roli to :twisted:

Płyta:

Tylko Abit NF7-S > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...7&cennikb=grupa

Pamięci:

512MB PC3200 (w kościach po 256) > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...2&cennikb=grupa

512MB PC3500 (w kościach po 256) > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...4&cennikb=grupa

Dla mnie to na razie sfera marzeń :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych Geili to bym uwazal przeczytaj sobie:

http://www.overclockers.co.nz/ocnz/misc/ddrguide2/7.shtml

nie nie Geile nie bardzo 100x wolalbym Corsair a one chyba raczej rzadko zawodza jesli wogole zawodza :twisted:

A miales jedne lub drugie ? Moze wypowiedza sie wlasciciele a nie teoretycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych to tylko 8RDA3+ a zaraz za nim NF7-S 

p.s. grinch po co pchac sie w 8rda+ jak moze wziac 8rda3+ :?

A co takeigo jest w tych 8rda3+ zajebistego ? Kupisz rda+ na mostkach C1 w rev. 1.2 gdzie jest (podobno zmiana Vdd). Tańsza cena fajny dzwięk, żyć nie umierać :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co takeigo jest w tych 8rda3+ zajebistego ? Kupisz rda+ na mostkach C1 w rev. 1.2 gdzie jest (podobno zmiana Vdd). Tańsza cena fajny dzwięk, żyć nie umierać :!:
Ale 8RDA3+ jest nowszy od 8RDA+ a jak gościu ma kase to niech sobie weźmito co nowsze.Co do pamięci no to tak jhak większość masz kapuste bierz Corsair ja mam TwinMoski i chodzą jak marzenie za dużo niższą cennę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim SATA w 3+ tez jest fajny dzwiek moze nie taki jak SS ale jest spox i tez 3d. Wlasnie podobno zmiana vdd w 3+ to napewno jest do 3+ lada moment pewnie wyjdzie bios 300fsb (w nf7-s juz jest) nie wiem czy w 8(+) to bedzie :? To moje osobiste zdanie kazdy moze miec inne :)

Co do tych Geili to bym uwazal przeczytaj sobie:

http://www.overclockers.co.nz/ocnz/misc/ddrguide2/7.shtml

nie nie Geile nie bardzo 100x wolalbym Corsair a one chyba raczej rzadko zawodza jesli wogole zawodza :twisted:

A miales jedne lub drugie ? Moze wypowiedza sie wlasciciele a nie teoretycy.

heh... dobre uzytkownikow corsairow to mozesz policzyc na palcach jednej reki ;) :) (zreszta geilow nie jest wiele wiecej) wiec tutaj pozostaje tylko teoria :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...