paolowawa Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Otórz planuje kupić sobie komputer, znam sie troche na cześciach ale nie za dokładnie. Otórz problem mój leży w tym ze jak poszedłem do sklepu zrobić rozeznanie to w kazdym sklepie polecono mi inna płyte główna jako High Endową, czyli najlepszą. Sprzedawcy powiedzieli mi kilka płyt i teraz ja was pytam która z nich jest naj...... <najszybasz, najlepsza, najnowoczasniejszai i ma najlepsze wyposazenie oraz pozwala na overclocking>. Polecono mi płyty na chipsecie N-Force- 2 EPOX 8RDA+ EPOX 8RDA3+ Asus A7N8X Deluxe ABIT NF7-S v2.0 Soltek SL-75 FRNL MSI-K7N2G-L GIGABYTE GA-7VAX-P to chyba byłyby wszystkie......interesuje mnie ta najlepsza, dodam tylko ze mam procesor Athlon 2000+ a docelowo bedzie Athlon 3000+. Acha i chyba najważniejsze cena nie gra roli. Z góry dziękuję za pomoc. Acha jeszcze jedno bardzo prosze o podanie mi najlepszych pamieci pod tą płytę interesują mnie tylko trzy firmy KINGSTON CORSAIR i ponoć najlepsza dla overclockera GeIL Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam wszystkich Paolo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 hmmm każda na nF2 pozwala na sporo o/c , choć niektóre więcej : nf7-s / epox'y, supa hajpa wypas z wyposażeniem to asus a7n8x delux i msi k7n2g-ilsr Delta ramik - jak kingston to tylko hyperX'y, zwykłe kingi są przeciętne, corsair - jak masz dużo keszu, o geil'ach pocztyaj bo nie ze wszystkimi płytami chciały chodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 EPOX 8RDA3+ 2xTwinmos 256MB PC3700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Najlepsze do oc to tak jak kolega adas01 powiedział nf7 - s rev 2.0 i epox'y. Tak btw ten Gigabyte to jest na KT400. Jeżeli chodzi o pamięci to jeżeli masz duża siana to bierz Corsair, a najlepszy stosunek cena/jakos myslę że mają TwinMosy :-D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 nf7 - s rev 2.0 i Corsair Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Abit NF7-S lub KD7 ja bym sie zainteresowal pamieciami Kingstom HyperX,ale nie mialem ich w rekach w sumie producent gwarantuje jakies parametry albo TwinMos 466 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Jak dla mnie EPOX 8RDA+ bo naprawde dobra karta (zreszta jest o niej sporo na forum ) a RAM.... Polecam 2x256TWINMOS 400 (bo swietna relacja jakosc/cena). Nie kupuj jednej 512bo bardziej sie oplaca 2x256 (Dual DDR:) Poza tym na te TWINMOS'y mozesz kupic dodatkowe radiatory np. Thermaltake'a za 50 zł. Ale nie grzeja sie az tak bardzo. Nyo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 EPOX 8RDA+ na mostkach C1 :!: 2xTwinmos 256MB PC3700 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 z tych to tylko 8RDA3+ a zaraz za nim NF7-S p.s. grinch po co pchac sie w 8rda+ jak moze wziac 8rda3+ :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Skoro cena nie gra roli to :twisted: Płyta: Tylko Abit NF7-S > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...7&cennikb=grupa Pamięci: 512MB PC3200 (w kościach po 256) > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...2&cennikb=grupa 512MB PC3500 (w kościach po 256) > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...4&cennikb=grupa Dla mnie to na razie sfera marzeń :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Gigabajta sobie odpuść, chociaż go mam i jestem zadowolony, ale teraz jest era NF2, wieć polecam ABIT NF7-s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Co do tych Geili to bym uwazal przeczytaj sobie: http://www.overclockers.co.nz/ocnz/misc/dd...rguide2/7.shtml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Co do tych Geili to bym uwazal przeczytaj sobie: http://www.overclockers.co.nz/ocnz/misc/ddrguide2/7.shtml nie nie Geile nie bardzo 100x wolalbym Corsair a one chyba raczej rzadko zawodza jesli wogole zawodza :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 z tych to tylko 8RDA3+ a zaraz za nim NF7-S p.s. grinch po co pchac sie w 8rda+ jak moze wziac 8rda3+ :? Zeby miec dzwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Co do tych Geili to bym uwazal przeczytaj sobie: http://www.overclockers.co.nz/ocnz/misc/ddrguide2/7.shtml nie nie Geile nie bardzo 100x wolalbym Corsair a one chyba raczej rzadko zawodza jesli wogole zawodza :twisted: A miales jedne lub drugie ? Moze wypowiedza sie wlasciciele a nie teoretycy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 z tych to tylko 8RDA3+ a zaraz za nim NF7-S p.s. grinch po co pchac sie w 8rda+ jak moze wziac 8rda3+ :? A co takeigo jest w tych 8rda3+ zajebistego ? Kupisz rda+ na mostkach C1 w rev. 1.2 gdzie jest (podobno zmiana Vdd). Tańsza cena fajny dzwięk, żyć nie umierać :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 z tych to tylko 8RDA3+ a zaraz za nim NF7-S p.s. grinch po co pchac sie w 8rda+ jak moze wziac 8rda3+ :? A co takeigo jest w tych 8rda3+ zajebistego ? Kupisz rda+ na mostkach C1 w rev. 1.2 gdzie jest (podobno zmiana Vdd). Tańsza cena fajny dzwięk, żyć nie umierać :!:Ale 8RDA3+ jest nowszy od 8RDA+ a jak gościu ma kase to niech sobie weźmito co nowsze.Co do pamięci no to tak jhak większość masz kapuste bierz Corsair ja mam TwinMoski i chodzą jak marzenie za dużo niższą cennę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 z tych to tylko 8RDA3+ a zaraz za nim NF7-S p.s. grinch po co pchac sie w 8rda+ jak moze wziac 8rda3+ :? A co takeigo jest w tych 8rda3+ zajebistego ? Kupisz rda+ na mostkach C1 w rev. 1.2 gdzie jest (podobno zmiana Vdd). Tańsza cena fajny dzwięk, żyć nie umierać :!: przede wszystkim SATA w 3+ tez jest fajny dzwiek moze nie taki jak SS ale jest spox i tez 3d. Wlasnie podobno zmiana vdd w 3+ to napewno jest do 3+ lada moment pewnie wyjdzie bios 300fsb (w nf7-s juz jest) nie wiem czy w 8(+) to bedzie :? To moje osobiste zdanie kazdy moze miec inne :) Co do tych Geili to bym uwazal przeczytaj sobie: http://www.overclockers.co.nz/ocnz/misc/ddrguide2/7.shtml nie nie Geile nie bardzo 100x wolalbym Corsair a one chyba raczej rzadko zawodza jesli wogole zawodza :twisted: A miales jedne lub drugie ? Moze wypowiedza sie wlasciciele a nie teoretycy. heh... dobre uzytkownikow corsairow to mozesz policzyc na palcach jednej reki ;) :) (zreszta geilow nie jest wiele wiecej) wiec tutaj pozostaje tylko teoria :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Dźwięk na 3+ to jest gorsze "ścierwo" od ALC650 .... podaje to za teste na www.frazpc.pl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...