lukasz Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Witam !! Chciałbym się dowiedzieć czym sie różni Sound Blaster Live 5.1 od Sound Blaster-a Live Value. Mój qmpel uważa, że tylko sterownikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Jeżeli się nie myle to ten 5.1 jest nowszy i chyba ma od razu wyjście na 6 głośników ale nie jestem pewien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 "NIE SUGEROJCIE SIE BO MOGE SIE MYLIC" Mam Sb Live! Value no i oczywiscie nie wspiera 5.1 "ma dwa wyjscia , przod i tyl " dostalem razem z nim sterosy Live Ware 2.0 Kumpel ma SB Live 5.1 i z tego co widzialem tez nie wspiera 5.1 "dwa wyjscia przod tył " Tylko ze kumpel dostal juz do niej sterosy Live Ware 3.0 Wiec moge myslec tylko ze producent dla sciemy oznaczyl karte jako 5.1 "pewnie chodzilo o nowsza wersje" no i dal sterosy 3.0 a i dodam ze i jedna i druga karta normalnie pracoja na 2.0 i na 3.0 oczywiscie obje karty sa na tym samym chipe wiec o ch... chodzi ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. A co do tych wersji kart to ja już sam nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Live 5.1 ma wyjście Spdif. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ja mam 5.1 i masz 2 wyjścia 1 na mic 1 wejście i jesccze spdif(digital out) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat Ja mam 5.1 i masz 2 wyjścia 1 na mic 1 wejście i jesccze spdif(digital out)Ten Digital Out może też działać jako analogowe wyjście na głośnik centralny i subwoofer, zależy to jedynie od ustawienia w mikserze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 ja mam sound blastera live! 5.1 i sound blastera audigy. i z tego co wiem to sound blaster live! value nie ma wyjscia cyfrowego, które jest potrzebne do podłączenia zestawu glosnikowego 5.1 w przeciwienstwie do audigy i live! 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 O ile dobrze pamietam: Live value wspiera 4.2 Live 5.1 hmmm, hyba 5.1 :) Moj live 5.1 player ma, jak Pan Bog przykazal: na przod, na tyl i na centralny wraz z subciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat O ile dobrze pamietam: Live value wspiera 4.2 Live 5.1 hmmm, hyba 5.1 :) Moj live 5.1 player ma, jak Pan Bog przykazal: na przod, na tyl i na centralny wraz z subciem. Chyba 4.1 , a nie 4.2. Czyli dwa z przodu, dwa z tyłu + Subwoofer. Live 5.1 ma wyjście cyfrowe spdif (jakoś tak) i tylko to wyjście umożliwia podłączenie zestawu głośników 5.1. (chyba, że ktoś kombinuje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 5.1 ma : przód 2 kanały tył 2 kanały na jednym wyprowadzeniu: centralny+subwoofer i to wyjście można zmienić w mixerze na SPDIF - czyli cyfrowe.... czyli w sumie 5+1 kanałów czyli 5.1 Co do podobieństwa to czipy na kartach są b.podobne lub nawet identyczne i wszystko zależy od załadowanego biosu i wyjść na karcie. Jeszcze jedno - 5.1 ma dekoder Dolby Digital - AC3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Jeżeli się nie myle to ten 5.1 jest nowszy i chyba ma od razu wyjście na 6 głośników ale nie jestem pewien Jak sama nazwa wskazuje ma obsluge zestawow glosnikowych 5.1. Kurde, ale odkrycie co? Lidzie, ale wy nie myslicie. :0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Za to ja gdzieś czytałem o przeróbce Live1024 na Live5.1 ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było. :roll: W każdym razie powinno dać się to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Do karty SB LIVE 1024 wrzuca sie stery i soft z 5.1 i jazda!! Jednak częst nie działa wtedy port dźojklika. A kanał centralny+woofer podpina sie pod któreś z pozostłych gniazd( digital ot czy coś takiego). Metoda sprawdzona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oni Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 SB 5.1 i Audigy tylko daja rade z dzwiekiem Dolby digital AC3 a 1024 wzyciu nikomu nieodtwozy dzwieku DD tylko Surround(niema wbudowanego dekodera 5.1)do tedo dochodzi jeszcze system EAX <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> posiadaja wszystkie te karty tyko ze Audigi ma juz EAX i EAX2 czyli SB 1024 ma EAX + Dolby Surround SB 5.1 ma EAX + Dolby surroumd + Dolby digital SB AUDIGY ma EAX i EAX II + Dolby surround + Dolby Digital AC3 5.1 no i naturalnie wszystkie sa stereo :-) Counter Strike + EAX efekt to jest efek dzwieku w grach LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...