Skocz do zawartości
lukasz

Sound Blaster 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

"NIE SUGEROJCIE SIE BO MOGE SIE MYLIC"

Mam Sb Live! Value no i oczywiscie nie wspiera 5.1 "ma dwa wyjscia , przod i tyl " dostalem razem z nim sterosy Live Ware 2.0

Kumpel ma SB Live 5.1 i z tego co widzialem tez nie wspiera 5.1 "dwa wyjscia przod tył "

Tylko ze kumpel dostal juz do niej sterosy Live Ware 3.0

Wiec moge myslec tylko ze producent dla sciemy oznaczyl karte jako 5.1

"pewnie chodzilo o nowsza wersje" no i dal sterosy 3.0

a i dodam ze i jedna i druga karta normalnie pracoja na 2.0 i na 3.0

oczywiscie obje karty sa na tym samym chipe

wiec o ch... chodzi ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sound blastera live! 5.1 i sound blastera audigy. i z tego co wiem to sound blaster live! value nie ma wyjscia cyfrowego, które jest potrzebne do podłączenia zestawu glosnikowego 5.1 w przeciwienstwie do audigy i live! 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze pamietam:

Live value wspiera 4.2

Live 5.1 hmmm, hyba 5.1 :)

Moj live 5.1 player ma, jak Pan Bog przykazal: na przod, na tyl i na centralny wraz z subciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

O ile dobrze pamietam:

Live value wspiera 4.2

Live 5.1 hmmm, hyba 5.1 :)

Moj live 5.1 player ma, jak Pan Bog przykazal: na przod, na tyl i na centralny wraz z subciem.

Chyba 4.1 , a nie 4.2. Czyli dwa z przodu, dwa z tyłu + Subwoofer.

Live 5.1 ma wyjście cyfrowe spdif (jakoś tak) i tylko to wyjście umożliwia podłączenie zestawu głośników 5.1. (chyba, że ktoś kombinuje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5.1 ma :

przód 2 kanały

tył 2 kanały

na jednym wyprowadzeniu: centralny+subwoofer i to wyjście można zmienić w mixerze na SPDIF - czyli cyfrowe.... czyli w sumie 5+1 kanałów czyli 5.1 Co do podobieństwa to czipy na kartach są b.podobne lub nawet identyczne i wszystko zależy od załadowanego biosu i wyjść na karcie. Jeszcze jedno - 5.1 ma dekoder Dolby Digital - AC3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jeżeli się nie myle to ten 5.1 jest nowszy i chyba ma od razu wyjście na 6 głośników ale nie jestem pewien

Jak sama nazwa wskazuje ma obsluge zestawow glosnikowych 5.1. Kurde, ale odkrycie co? Lidzie, ale wy nie myslicie. :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do karty SB LIVE 1024 wrzuca sie stery i soft z 5.1 i jazda!! Jednak częst nie działa wtedy port dźojklika. A kanał centralny+woofer podpina sie pod któreś z pozostłych gniazd( digital ot czy coś takiego). Metoda sprawdzona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB 5.1 i Audigy tylko daja rade z dzwiekiem Dolby digital AC3 a 1024 wzyciu nikomu nieodtwozy dzwieku DD tylko Surround(niema wbudowanego dekodera 5.1)do tedo dochodzi jeszcze system EAX <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> posiadaja wszystkie te karty tyko ze Audigi ma juz EAX i EAX2

czyli

SB 1024 ma EAX + Dolby Surround

SB 5.1 ma EAX + Dolby surroumd + Dolby digital

SB AUDIGY ma EAX i EAX II + Dolby surround + Dolby Digital AC3 5.1

no i naturalnie wszystkie sa stereo :-)

Counter Strike + EAX efekt to jest efek dzwieku w grach LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...