Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Wzrost mocy zapewne względem liczenia PhysX przez CPU, i tu prawdopodobnie jest ogromny. Jak dla mnie konieczność podłączenia tej grafy do monitora/TV i extended desktop od razu skreślają to rozwiązanie. EDIT. A tak swoją drogą, to karta AGEIA nie ma użytku w obecnych grach? Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi11 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 To jest mój temat i czytam go bardzo uważnie. Pytałem czy w grach jest jakiś znaczący wzrost fps, bo w testach syntetycznych wygląda to bardzo ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 GTX480 kosztuje 2 kafle na komputroniku. Doloz i kup 2 radeony 5850 Crossfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimaspl Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Czekalem na fermi i w koncu kupilem ATI.Starego GF uzywam tylko do fizyki bo nie oplacalo mi sie go sprzedawac.Instalacja trwa moze z dziesiec minut i juz pojawil sie fix ktory rozwiazuje problem z extended desktop, wszystko wyswietlane jest na jednym monitorze.Dla zainteresowanych (http://physxinfo.com/news/2643/hybrid-physx-197-xx-drivers-and-physx-performance-fix/)wszysko mozna tam znalesc co potrzeba. Niestety w grach wzrostu wydajnosci nie ma, tylko te z obslugo PhysX. Dziala tylko na 7. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez mimaspl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) jak masz chłodzenie wodne to pokusiłbym się o gtx480, na chłodzeniu powietrznym strasznie hałasuje (no chyba że ci nie przeszkadza) tyle że prócz głośnej pracy to chłodzenie nie bardzo się wyrabia z oddawaniem ciepła, co do konfiguracji ati + fizyka nvidi to miałem jakiś czas 5870+gts250 bardzo fajnie to działało, problemów nie ma bo; problem z podwójnym ekranem w grach nie istnieje myszka nigdzie nie ucieka podczas gry, natomiast gdy nie potrzebujesz fizyki to najlepiej wyłączyć kartę nvidi w menadżerze urządzeń i problem z uciekaniem myszki rozwiązany, aczkolwiek jakbym miał teraz coś brać do liczenia fizyki to byłby to gforce gt240, nowa 40nm technologia, względnie tani, mało się grzeje i niski pobór mocy, na zachodzie jedna z najpopularniejszych kart do physx, zestaw działał musisz miec windows 7 lub xp Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi11 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) według testów przeprowadzonych przez osoby które juz maja nie redakcyjne wersje 480tki, temperatura nie przekracza 70* raczej zdecyduje się na samą 5870 Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez goldi11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...