frytas Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Mam problem z dwutygodniowym laptopem: Dzisiaj po uruchomieniu laptopa ze stanu hibernacji pierwszy raz usłyszałem jego pełne obroty wentylatora. Myśalełem, że to chwilowy stan, ale obroty doszły do normy dopiero po resecie. Pracowałem około godziny na lapku i było wszystko ok do czasu kolejnego budzenia z hibernacji. Od tego czasu nawet resety nie chcą unormować pracy wentylatora, bez powodu chodzi na największych obrotach przy zerowym obciążeniu. Hałasuje jak suszarka... Sprawdziłem temperatury SpeedFanem i są w normie: GPU: 38C HDD: 30C Temp1: 41C Core 0: 30C Core 1: 29C Czego to jest wina? Gdzieś jest jakieś spięcie...? Czy może to jest wina softwerowa.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Rzuć okiem na aktualizacje BIOS na stronie Asus. Poczytaj opisy - może któryś bios to poprawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frytas Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 To się stało z dnia na dzień ... jeszcze rano laptop działał normalnie. Nigdy wcześniej wentyl nie kręcił się tak szybko. Teraz rusza już od pierwszego ekranu startowego. Chyba bedę musiał go oddać na gwarancje jak się nic nie zmieni bo mam przeciąg nad klawiaturą i jest aż zimno w palce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...