Skocz do zawartości
Mateusz K.

Soltek 75DRV5 i Athlon 1700+ DLT3C

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że narazie nie stać mnie płytę główną, a chce wyciągnąć jeszcze coś ze swojej zastanawiam się nad kupnem takiego czegoś: http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...2&cennikb=grupa

Ile bym wyciągnął z tego proca na mojej mobo :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra rachunek jest prosty - max 166 * 12,5 = 2075MHz

Ale ile w praktyce biorąc pod uwagę resztę sprzętu  :?: 

Mam też troche słabe chłodzenie  :(

nie taki prosty ten rachunek :lol: bo np.: mozesz ustawic 180x12.5 albo 190x12.5 albo 200x12.5 (o ile pojdzie). Co masz na mysli mowiac "reszte sprzetu" :? bo mnie przychodzi do glowy tylko cooler fakt troche slaby ale jak potestujesz na poszczegolnych czestotlwiosciach bedziesz wiedzial czy wystarcza czy tez nie. Co do fsb powyzej 180 to wtedy juz troszke zaczalbym sie bac o hdd ale znam wiele osob ktore na kt400 jezdza na fsb +- 190 :twisted: i jak do tej pory wszystko gra jednak prawde mowiac watpie zebys na tym solteku osiagnal tak wysokie fsb

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzednim poscie dotyczacym dzielnika napisalem ze ten Soltek ma mozliwosc regulacji do 250MHz  :!: ale nie wiem jak to wyglada w praktyce :)

o 250 to zapomnij chlopie dysk by ci nie wytrzymal wczesniej czy pozniej jakby nawet ta plyta wstala na ponad 200 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzednim poscie dotyczacym dzielnika napisalem ze ten Soltek ma mozliwosc regulacji do 250MHz  :!: ale nie wiem jak to wyglada w praktyce :)

o 250 to zapomnij chlopie dysk by ci nie wytrzymal wczesniej czy pozniej jakby nawet ta plyta wstala na ponad 200 8O

Ja dodam że widziałem na tej płycie stabilne 232 na magistrali ale płyta była po vmodach i na maxa "dopieszczona". Dla twojej max. to będzie ok. 200 (przy dużym szczęściu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest drv5 bez C to max fsb jakie wyciagniesz to gora 156-158 o 166 zapomnij

ja mialem drv5 bez c i z palcem w oku biegala na fsb 190,po zmianie chlodzenia na chipset fsb 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie wyrobisz wyższego fsb jest jeszcze możliwość zmiany mnożnika na wyższy niż 12.5- drutowanie proca- opisany w przyklejonym topicu na "podkręcaniu".

Wiem, wiem- prawdziwego kopa daje kręcenie magistralą- ale jak ktoś nie ma 1/6 (lub 1/5- jak ja) lub niezależnego PCI/AGP i dobrych pamiątek to pozostaje DRYT :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...