don111 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 mam Natec Medusa ale nie do końca mi ten skok klawiszy odpowiada, jest niski i jednocześnie zbyt twardy, choć do pisania mógłby być miałem kiedyś starego laptopa Compaq i tam były świetne klawisze, chodziły lekko, płynnie i tak samo miękko (odbijały jednakowo) na całej głębokości naciśnięcia, do tego bezgłośnie szukam właśnie takiego typu klawiatury - typu slim lub średniej wysokości (duży odpada), ale najważniejsze aby te klawisze chodziły lekko, miękko i płynnie, musi być też duży enter, inne bajery mnie nie interesują czy ktoś spotkał taką klawiaturę ? oczywiście w rozsądnych pieniądzach, najlepiej <100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zachwalana jest Apple (Wireless) Keyboard. Możesz ją wypróbować w jaimś punkcie sprzedaży Macintosha, działa również z Windowsem. Z cienkich kojarzy mi się jeszcze Enermax Aurora i Logitech diNovo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don111 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 wyglądają fajnie ale ich ceny są śmieszne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) A może ta http://www.tracer.eu/Produkt/TRAKLA17101/Klawiatura_TRACER_Exclusive_Enzo_TRK_402_USB Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Ceny wcale nie sa smieszne jak za taka jakosc wykonania. Sam uzywam 'kabelkowej' klawiatury Apple'a i jak do tej pory jest to najcichsza klawiatura z jaka sie spotkalem - wlacznie, z tymi laptopowymi (bodaj ta w sony vaio im dorownywala). Po roku dosyc intensywnej pracy praktycznie nie widac sladow uzytkowania. A na allegro za 180zl wiec mysle, ze nie tak zle. Tak jak nie podniecam sie na widok czegokolwiek z nadgryzionym jablkiem, tak wiem, ze gdybym mial drugi raz wybierac to bralbym taka sama. @up - fajna, ale w 2 przypadkach po 3 miesiacach uzytkowania (koder, przynajmniej 8h dziennie) przestaje juz byc taka 'schludna' i 'cicha'. W obu przypadkach enter potrafil zgubic wcisniecie ^^ Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez nappy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don111 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 a czy z taniochy można trafić na coś godnego uwagi ? może taka by się nadała ? Klawiatura USB Modecom MC-5003 SUPER SLIM Łódz (991593814) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jeżeli chcesz dobrą klawiaturę na której będziesz pisać szybko, bezbłędnie i bez większego problemu dla nadgarstków to niestety będziesz musiał trochę wydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don111 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) niekoniecznie, po prostu muszę trafić na taką która mi przypasuje ;) do pisania mogłby być ten Natec (bardzo wygodny) ale niestety do grania się nie nadaje (krótkie i ciut zbyt za szybko odbijające klawisze), mam też starego Tracera (klawisze średni skok) i jest ok - do pisania średni, ale do grania świetna klawiatura ja szukam czegoś pośredniego aby dało się dobrze pisać i grać - czyli albo krótki skok (slim) ale bardzo miękki albo średni skok tylko dobrze wyczuwalny, żeby nie było efektu zapadania się klawiszy bez "wyczucia" - czego doświadczyłem ostatnio na klawiaturze Logitech 250 deluxe (koszmar, ani dobrze na tym pisać ani zagrać) oraz Genius SlimStar 110 aktualnie mam na oku takie trzy: http://allegro.pl/item998303512_nowa_klawiatura_natec_armadillo_szczecin.html http://allegro.pl/item984697139_natec_cheetah_slim_multimedialna_silver_black_ps2.html http://allegro.pl/item991593814_klawiatura_usb_modecom_mc_5003_super_slim_lodz.html te Natec biorę pod uwage bo one nie mają tej technologii X-scissors więc może działają nieco inacej od modelu Medusa, niestety nie mam jak tego sprawdzić, ale może ktoś miał styczność jakość wykonania z tej firmy jest naprawde dobra Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez don111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) tania klawiatura w życiu nie będzie cicha, płynna i trwała bo tania jest dlatego że użyto do jej produkcji gorsze materiały, nie chodzi tutaj nawet o jakość samego amteriału tylko podzespołów użytych do jej produkcji takich jak przełączniki pod klawiszami, <span style='color: red;'>[ciach!]</span>iany przełącznik = tania klawiatura... Dlatego klawiatury na przełącznikach mechanicznych są tak drogie np. SteelSeries 7G którą sam używam w domu za to dają niespotykane "czucie" i wygodę pisania / grania... To samo tyczy się klawiatur z małym skokiem tylko tutaj są innego rodzaju przełączniki... Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don111 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ja nie mam naprawde dużych wymagań :) mimo że opisałem dokładnie czego szukam może się tylko tak wydawać, wiem że można znaleźć taką klawiaturę w tanim segmencie np wspomniana wyżej przeze mnie Logitech 250 de luxe ma fatalne klawisze za wyjątkiem "spacji" - która działa super, szkoda że tylko ten jeden - a chyba do tego jednego klawisza nie użyli drogiej technologii :D A4Tech klawiatura Slim STORM (Nowa). (993599164) - Aukcje internetowe Allegro a z tą miał ktoś styczność ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Z równym skokiem polecam SlimStara i220 od Geniusa. Dokładnie ten model: Niekompatybilna przeglądarka | Facebook - mam, używam i jestem zadowolony. A cena to 35 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...