Bezan Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Chciałbym zaczerpnąć Waszej opinii na temat pamięci przenośnych z czytnikami linii papilarnych. Głównie pamięć miałaby być do przechowywania poufnych danych + integracja z logowaniami na stronach www. Znalazłem Transcend JetFlash 220 ale ma on strasznie wolny zapis (około 3MB/s) co przy pojemności już nawet 8GB może być dość męczące. Czy są jakieś urządzenia oferujące wysoki poziom bezpieczeństwa + lepsze osiągi odczyt/zapis? Pojemność minimum 1GB. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Bezan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Fingerprint Security Lock USB Flash Disk (8GB) (1004143837) - Aukcje internetowe Allegro .:PROELTRONIC:. Pendrive na odcisk palca - biometria, technologie biometryczne - urządzenia na odcisk palca, linie papilarne USB Pendrive na odcisk palca@ 8GB @Linie papilarne (994669285) - Aukcje internetowe Allegro Nic innego ciekawego nie znalazłem, też swojego czasu szukałem takiego sprzętu ale o mniejszej pojemności. Niestety nic na razie nie kupiłem. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 A nie lepiej zaszyfrować pendrivea i po prostu wpisywać hasło po jego wpięciu? Po co kombinować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 A nie lepiej zaszyfrować pendrivea i po prostu wpisywać hasło po jego wpięciu? Po co kombinować? Jak dla mnie nie. Po pierwsze hasło możesz zapomnieć i d**a. Po drugie nie możesz używać automatycznego logowania bez wpisywania hasła. Pomijam zapamiętywanie haseł w przeglądarkach bo nie na wszystkich stronach się da i nie o to chodzi, żeby hasło było zapamiętane na zawsze. Po trzecie zapewne o wiele szybciej da się dostać do danych zapisanych na pendrive zabezpieczonym hasłem niż odciskiem. Chociażby dlatego, że długość hasła może być mała i nawet brutalną metodą może to dość szybko pójść. Fingerprint Security Lock USB Flash Disk (8GB) (1004143837) - Aukcje internetowe Allegro .:PROELTRONIC:. Pendrive na odcisk palca - biometria, technologie biometryczne - urządzenia na odcisk palca, linie papilarne USB Pendrive na odcisk palca@ 8GB @Linie papilarne (994669285) - Aukcje internetowe Allegro Nic innego ciekawego nie znalazłem, też swojego czasu szukałem takiego sprzętu ale o mniejszej pojemności. Niestety nic na razie nie kupiłem. 1. - Dziwnie drogi, - napisane ma, że obsługa Visty tylko 32 bity. Nie ma słowa o Windows 7 32 / 64 bity - możliwość zgubienia "zatyczki" pendrive`a + przedłużka USB 2. - cena?, - obsługa Windows 7 64 bity ? - możliwość zgubienia "zatyczki" pendrive`a + przedłużka USB + chip skanujący ;) 3. - CENA - prędkość? + nie zgubimy zatyczki :) Ogólnie gdyby nie cena 3 opcja chyba najlepsza (zakładając sensowne prędkości pendrive`a). Jeżeli jest wolny to zostaje chyba JetFlash 220. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...