Skocz do zawartości
dragongc

Hyper X 3500 - Przekret ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Ostatnio zakupilem pamiatki 2xKingston Hyper X 3500 256MB. Zadowolony pobieglem do domu zeby sie nacieszyc nowym nabytkiem. Wkladam do kompa (płyta Abit NF7-S rev 2) i pomysalem ze na dzien dobry 215 synchro wystarczy a tu lipa, obniozam do 210, nadal to samo przechodzi POST zwis na windzie. Zabawa timing-ami nic nie daje, wiec ustawilem na 200 synchro - uf udalo sie z bolem serca dziala. Wiec wkurzony mesle sobje cos jest nie tak.

Sprwdzam rozne fora no tak jakis problem abit vs hyper x (kurde al eja to mam gowniae szczescie ;-) Wiec mowie sobie oki nic na to nie poradze.

Lecz ciekawosc ludzka nie zna granic, wiec mysle sobie sprobuje na Epoxie 8RDA+. A tu co takze lipa, ten sam objawa. A co smieszniejese mam inna kosci kingostona 333 cl 2,5 na winbond-ach i spokojnie na obu plytach smiga 205 3-2-2 cl2 6ns vdimm 2,7. Na Abicie poszla nawet 210 przy tych Timingach Ale wywalala sie w benchmarkach.

I teraz pytanie co jest k.r......a grane :-) czy kto stu kogos w buteleknie nabjia, czy jakas podrubka hyper x (kupilem je bardzo tanio 310zl).

Ma ktos moze jakis pomysl ?? A moze ktos ma podobny problem.

Mozna by jeeszcze sprobowac na innej plycie (do trzech razy sztuka ;-) ale niestet nie mam dostepu do jesczze innej plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz kingston troszkę se w h*ja troszkę leci.Duzo jest kingstonów na kosćiach kingstona które są do bani(po konsulatcji telefonicznej ze sklepem TWEAK dowiedziałem sięze kingston skupuje kości no name i wkłąda je do swoich ukłądó-niewiem czy taka jest prawda), a płącisz sporo.Do HYPERX 'ów napewno wkłąda kości winbonda, te która wcześniej były dostępne jako VOLUE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh jak chca to niech leca w chu...a z kim innym :evil: kurde kupilem 3500 to niech chociaz chodiz na nominalnych a tu lipa :(. Ma ktos moze 3500 ?? w celu konfrontacji :) a moze ktos jest chetny pomocy i bym wpadl do niego z tym pamiecami w celu stestowania :wink: (warszawa- jelonki :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam kingstony na kingstonahc i nawet ładnie śmigają :P

Też ma taką kostkę i chodzi podobnie tzn. 200 MHz cl 2,0 2 5 3 przy nap 2.7 V, gorzej z kt400 bo to już kres jego możliwości a bez wiatraczka i z plastikowym radiatorem mocno się grzeje :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie od razu teoria spiskowa tylko przypuszczalnie brak normalizacji przez JEDEC kości powyżej ddr 333 się zaczyna kłaniać i każda firma informuje na swojej stronie, jakie ddr400 certyfikuje do pracy ze swoimi płytami głównymi. tak jak na niektórych sprzętach GeiL'e nie chcą za bardzo banglać tak i może u ciebie hX'y mają problem. aż sam się boję jak będę zmieniał ram ;)

pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego biosa 1.4 chyba ze mam jeszcze jakas inna wersje. Prubowalem i dual i singiel. A jak ktos dokladnie czytal caly watek to wie ze sprawdzalem je nie tylko na abice ale takze na epoxie 8rda+ moze we wtorek sprawdze na chinetech-u :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...