Deacon_Frost Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam, Komputer posiadam jak w "O Mnie". Kartę w związku z RMA EVGA GeForce 9800GX2 wymieniono mi na EVGA GeForce GTX 280 SSC. Posiadany procesor jest chyba za słaby to tej karty w związku z czym, chciałbym go wymienić na procka z podstawką AM2+ i TPD 95W (bo nie chcę zmieniać MOBO) - pozatym mam jeszcze jeden problem...Otóż BIOS do mojego MOBO obsługuje CPU do max. (wg. danych HP) jakiego posiadam, po skontaktowaniu się z HP napisali mi że mogę założyć inny procesor w tym Phenom II ale nie może być więcej niż TPD 95W, w moim przekonaniu to dziwne bo nie trzeba robic update BIOS'u. Zapytanie zadałem na "biosmods" i tam mi jasno napisano, że generalną zasadą jest że jeżeli MOBO obsługuje Phenom I to musi obsługiwać Phenom II, jeżli wystąpi bład to tylko w BIOS w postaci unknow ale w Windows będzie ok?!. Nawet jeżeli, to zrobić back-up BIOS'a i im podac (co już uczyniłem) i zmienią microcod na Phenom II. Moje pytanie jest teraz następujące - jakie CPU do w/w komputera byście proponowali...Aby w pełni wykorzystywał GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...