jager Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Witam Posiadam dysk 1TB podzielony na dwie partycje. Pierwsza - 250GB, Druga - 750GB. Dawno temu zainstalowałem na partycji 250GB system - Windows XP, a 750GB służyła do trzymania filmów, muzyki, etc. We wrześniu ubiegłego roku na partycji 750GB zainstalowałem Windows 7, ale nie chciałem jeszcze rezygnować z XP. Dziś już wiem, że z XP w ogóle nie korzystam i chcę partycję 250GB sformatować, ale wiem, że na niej znajduje się to całe centrum bootowania (folder boot). Teraz pytanie jak bezproblemowo przenieść pliki bootujące (ogólnie to ustawić), by partycja 250GB była pusta, a Windows 7 bez problemu startował? Dziękuje, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Usun windowsa 7 z partycji D (same jego pliki wraz z ukrytymi). Podczas instalacji na nowo W7 sformatuj dysk 250gb i postaw W7 na nim ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jager Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Przeniosłem folder d:/Boot/ + wszystkie pliki d:/*boot*.* na dysk z Windows 7 i ustawiłem partycję aktywną tą z Windows 7 i jakoś to działa. ; ) Problem rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...