Skocz do zawartości
kalvin

Problem z www, ping ok, strony sie nie laduja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam o tóż taki dziwny problem:

internet mam z vectry, do tego router d-link 524, w sieci są 3 komputery: 1 z win xp, 2 z win 7. Na tych 2 komputerach z win 7, ping do stron wynosi średnio 60ms, ale strony się nie ladują("Ups przepraszamy nie można załadować strony.....", 1 z tych komputerów używa wyłącznie firefox, a 2 ie,ff,apple,chrome,opera - i wiec umnie wygląda to tak: strona www np: purepc.pl laduję sie na IE i operze, a na reszcie nie, ale potem np: juz się nie ładuje na ie i operze, a na innych tak, a potem wogóle jest tak, że ładuje się na wszystkich przeglądarkach......

Więc pierwszy test "Zrąbany router" wieć podłączam się do modemu z vectry i prędkość jest lepsza, ale również potrafi czasem nie załadować strony;/

Przemyślenia: czemu użytkownik z XP nie narzeka na net? Czyżby wina po stronie win 7? net zaczął się psuć w ten sposób, gdy został podłączony nowy użytkownik z win 7. Czemu inne porty niż www działają?

Panowie z infolini vectry powiedzieli, że ustawienia na ich modemie są odpowiednie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety też nie śmiga, już myślałem że z sieciówką coś jest nie tak, ale właśnie dorwałem lapa znajomej z XP, okazało się że tam net też nie śmiga(wcześniej śmigał, ale dopiero dziś powiedziała że korzystała z iplusa ;|). Jak narazie zostaje, że wina leży po stronie routera lub modemu. Ale zastanawiam się czy winna nie jest po stronie dostawcy, tzn. jakim cudem ping jest ok, a strony www się nie ładują, jakoś nie potrafię tego wytłumaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi