kalvin Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Witam, mam o tóż taki dziwny problem: internet mam z vectry, do tego router d-link 524, w sieci są 3 komputery: 1 z win xp, 2 z win 7. Na tych 2 komputerach z win 7, ping do stron wynosi średnio 60ms, ale strony się nie ladują("Ups przepraszamy nie można załadować strony.....", 1 z tych komputerów używa wyłącznie firefox, a 2 ie,ff,apple,chrome,opera - i wiec umnie wygląda to tak: strona www np: purepc.pl laduję sie na IE i operze, a na reszcie nie, ale potem np: juz się nie ładuje na ie i operze, a na innych tak, a potem wogóle jest tak, że ładuje się na wszystkich przeglądarkach...... Więc pierwszy test "Zrąbany router" wieć podłączam się do modemu z vectry i prędkość jest lepsza, ale również potrafi czasem nie załadować strony;/ Przemyślenia: czemu użytkownik z XP nie narzeka na net? Czyżby wina po stronie win 7? net zaczął się psuć w ten sposób, gdy został podłączony nowy użytkownik z win 7. Czemu inne porty niż www działają? Panowie z infolini vectry powiedzieli, że ustawienia na ich modemie są odpowiednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Jak masz jakąś sensowną sieciówkę w kompach z W7, to odpal Ubuntu lub jakiegoś innego Linux Live CD i sprawdź w nim. Jeśli pod nim za każdym razem będzie ok, to system do śmietnika. Może jakiś firewall albo robactwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalvin Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Niestety też nie śmiga, już myślałem że z sieciówką coś jest nie tak, ale właśnie dorwałem lapa znajomej z XP, okazało się że tam net też nie śmiga(wcześniej śmigał, ale dopiero dziś powiedziała że korzystała z iplusa ;|). Jak narazie zostaje, że wina leży po stronie routera lub modemu. Ale zastanawiam się czy winna nie jest po stronie dostawcy, tzn. jakim cudem ping jest ok, a strony www się nie ładują, jakoś nie potrafię tego wytłumaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Odpal linuxa by wykluczyć robaka na kompach. Potem szukaj w ustawieniach modemu/routera czy nie ma jakiegoś proxy, cache lub blokady portu 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...