ralfiq Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Witam Problem jest następujący: zainstalowałem javę, ale stwierdziłem że pomyliłem foldery - usunąłem ją, wywaliłem pozostały folder i próbowałem zainstalować ją od nowa. Niestety, mym oczom ukazało się następujące okienko: , a po nim: Usunąłem po tym klucze rejestru związane z javą registry cleanerem, niestety wiele to nie dało ; < Jakby ktoś mądrzejszy miał jakiś pomysł byłbym bardzo dźwięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Tak to jest, jak się instaluje i odinstalowuje niektóre programy bez zalecanego restartu. Co się dzieje, gdy wciśniesz "Nie"? Proponuje nową instalację czy wyłącza instalator? Trzeba będzie ręcznie usunąć pozostałości. Foldery: C:\Windows\SunC:\Program files\JavaC:\Program files\Sunc:\Documents and Settings\User\Dane aplikacji\Sun Klucze rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoftHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SunHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216016FF} Uwaga: 1. Nazwa ostatniego klucza rejestru może być inna. Trzeba w gałęzi Uninstall szukać takiego klucza, który będzie miał zapis: Display Name: Java(TM) (tu jakieś numerki)2. Prócz Java może być z firmy Sun zainstalowany VirtualBox (jak u mnie). Usunięcie niektórych folderów może go uszkodzić. Dla pewności dobrze jest najpierw odinstalować ten program. Potem jeszcze puścić CCleaner i uruchomić ponownie kompa. W razie potrzeby powtórzyć powyższe usuwanie. Nie gwarantuję jednak, że po tym zabiegu będzie się dało zainstalować poprawnie Javę. Dla pewności pobierz najnowszą wersję, aby w razie czego włączyła się aktualizacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfiq Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) No właśnie problem jest taki, że wszystko to o czym pisałeś już zostało usunięte, co do "Document and Settings" nie mam dostępu (Win7) i szczerze powiedziawszy nie wiem jak się tam dostać ;/ Przy kliknięciu "nie" wyłącza instalator, po kliknięciu "tak" okno pojawia się ponownie, po ponownym "tak" wyłącza się. Właśnie już nie wiem gdzie szukać pozostałości po tym cholerstwie :P Edytowane 16 Maja 2010 przez ralfiq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...