Skocz do zawartości
ralfiq

Java. Problem z instalacją.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem jest następujący: zainstalowałem javę, ale stwierdziłem że pomyliłem foldery - usunąłem ją, wywaliłem pozostały folder i próbowałem zainstalować ją od nowa. Niestety, mym oczom ukazało się następujące okienko:

Dołączona grafika

, a po nim:

Dołączona grafika

Usunąłem po tym klucze rejestru związane z javą registry cleanerem, niestety wiele to nie dało ; <

Jakby ktoś mądrzejszy miał jakiś pomysł byłbym bardzo dźwięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest, jak się instaluje i odinstalowuje niektóre programy bez zalecanego restartu.

Co się dzieje, gdy wciśniesz "Nie"? Proponuje nową instalację czy wyłącza instalator?

Trzeba będzie ręcznie usunąć pozostałości.

Foldery:

C:\Windows\SunC:\Program files\JavaC:\Program files\Sunc:\Documents and Settings\User\Dane aplikacji\Sun

Klucze rejestru:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoftHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SunHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216016FF}
Uwaga:

1. Nazwa ostatniego klucza rejestru może być inna. Trzeba w gałęzi Uninstall szukać takiego klucza, który będzie miał zapis:

Display Name: Java(TM) (tu jakieś numerki)
2. Prócz Java może być z firmy Sun zainstalowany VirtualBox (jak u mnie). Usunięcie niektórych folderów może go uszkodzić. Dla pewności dobrze jest najpierw odinstalować ten program.

Potem jeszcze puścić CCleaner i uruchomić ponownie kompa. W razie potrzeby powtórzyć powyższe usuwanie.

Nie gwarantuję jednak, że po tym zabiegu będzie się dało zainstalować poprawnie Javę. Dla pewności pobierz najnowszą wersję, aby w razie czego włączyła się aktualizacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie problem jest taki, że wszystko to o czym pisałeś już zostało usunięte, co do "Document and Settings" nie mam dostępu (Win7) i szczerze powiedziawszy nie wiem jak się tam dostać ;/

Przy kliknięciu "nie" wyłącza instalator, po kliknięciu "tak" okno pojawia się ponownie, po ponownym "tak" wyłącza się.

Właśnie już nie wiem gdzie szukać pozostałości po tym cholerstwie :P

Edytowane przez ralfiq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi