dark_nightmare Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) Witam! Prosiłbym speców o poradę. Mam za zadanie wybrać 2 laptopy, oba jakieś sensowne. Jeden typowy do grania, drugi niekoniecznie (coś dla studenta). Budżet: do 2500zł na sztukę. Znalazłem ostatnio na allegro coś takiego : PROMOCJA LAPTOP 17.3 ACER 7738 T6600 500 GT240DDR3 (1028292566) - Aukcje internetowe Allegro co jeżeli wierzyć opisowi idealnie nadawałoby się do poszukiwanego spod numeru pierwszego ^. Wybaczcie stereotyp, ale nie znam się bardzo na laptopach i utarte mam że najlepsze to HP, DELL i Toshiba. Więc mam obiekcje przed wszelkiego rodzaju ACERAMI, ASUSAMI itp. Jeżeli mógłby ktoś rozwinąć temat i mi pomóc byłbym wdzięczny :) A! I jeszcze jedna sprawa - możliwa opcja sprowadzenia z Anglii, jeżeli to sprawia jakąś znaczną różnicę (?) :) (nie mam tutaj na myśli broń boże wersji językowej, ale różnicę cenową) Pozdrawiam! Jakub Edytowane 18 Maja 2010 przez dark_nightmare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Przedewszystkim w co Ty chcesz grac na tym lapku W tej cenie lepiej juz cos sobie poskladac stacjonarnego... do grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_nightmare Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 :) Co ja wolę to akurat nie priorytet w tej sprawie. Mają być laptopy. Więc o stacjonarnych nawet nie rozmawiamy. W co "chcę" grać? Możliwie we wszystko ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 TO zapomnij ze w tej cenie poszalejesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_nightmare Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Wybacz pytanie, naprawdę jesteś tutaj moderatorem? :P Proszę o jakieś sensowne propozycje w tej cenie. Nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Wybacz za uświadomienie, ale w lapkach płaci się głównie za markę i matrycę glare. A że za te same pieniądze możesz mieć kilkukrotnie szybszy pecet, cóż... (tanie) laptopy =/= granie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_nightmare Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Powtarzam - to nie jest sprzęt dla mnie. Maj to miesiąc pierwszych komunii świętych i pewnym osobnikom niektórych rzeczy nie wytłumaczysz :) Ok, to zostawmy sprawę sprzętu do grania, a zajmijmy się laptopem nr 2. Co poleciłbyś w cenie do 2500 ? Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Hmm za 3K do grania nie szukaj 17" proste .Z grafą w tym przedziale cenowym nie uzyjesz AA a nawet AF trzeba często obkroić a im większy ekran tym bardziej widoczne schody. lepiej poszukaj czegoś na 15,5" proc przynajmiej core i3 i grafa 5650. To optymalne rozwiązanie za tą kasę.A o graniu na wyższej rozdziałce zapomnij. Patrząc od strony wydajności za daną kasę pozostają ci modele Acera - tutaj można nawet lepszą grafę wyrwać. Samsunga nie polecam osobiście ze względu odzwierciedlenie kolorów i jakość klawiatury. osobiście bym połaczył wyglad z jakością obudowy i wydajnością i kupił to : Sony Vaio VPC-EB1S1E/BJ W7HP - Laptop Sony - Opis w RTV EURO AGD albo praktycznie kosztem baterii to : Sony Vaio VPC-EB1M1E/WI W7HP - Laptop Sony - Opis w RTV EURO AGD ten drugi ma słabszą baterię , bo proca pomijam oba do tej grafy stykną . Osobiście uważam że lepiej dozbierać te 300 albo znaleść taniej w necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_nightmare Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Teraz mowa o sprzęcie bardziej pod granie. A tutaj postaram się przekonać osobę że lepszym rozwiązaniem będzie stacjonarka. A jak już przekonam to w stacjonarnych mam nieco większe obycie, to na pewno poradzę sobie z wyborem czegoś dobrego. Zwłaszcza z comiesięcznym zestawieniem w tym dziale ^ :) A teraz prosiłbym o pomoc w wyborze czegoś wydajnego, z eleganckim designem, w ogóle bez brania pod uwagę gier. Of course laptop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Wybacz pytanie, naprawdę jesteś tutaj moderatorem? :P Proszę o jakieś sensowne propozycje w tej cenie. Nic więcej. Wybaczam. Spostrzegawczy jestes :] Przy tym chcesz nierealnego sprzetu za te pieniadze, bo mowimy oczywiscie o sprzecie nowym fabrycznie. Za 2500 "zwyklego" lapka to mozna wyrwac nawet jakiegos Della z normalna gwarancja door2door, dajesz lapka i masz problem z glowy, gwarancje sobie sami obskocza. Lecz 2500 na lapka do grania to chyba w gierki sprzed 2 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kusiek4 Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Witam, gdybyś mógł przeznaczyć ponad 2,5 koła, to zastanów się nad delem 1745 w cenie 2700 zł KUPLAPTOPA.PL Polska - Autoryzowany Dealer sprzętu marki DELL oraz Fujtisu-Siemens - Warszawa Rzeszów Wrocław Poznań Gdańsk bardzo dobrze wykonany laptop, mocna grafa, w miarę wydajnym prockiem, fajne głośniczki JBL'a. Dodatkowo mocnym atutem tego lapa jest gwarancja realizowana na zasadzie naprawy u klienta, czas realizacji to 5 dni roboczych od momentu zgłoszenia usterki. Nie czekasz miesiąca na decyzje w sprawie reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...