Skocz do zawartości
Vojt007

brak reakcji na reset cmos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, generalnie problem tak jak w temacie. Dziś doszło mi chłodzenie do radka 3650 więc od razu wziąłem się za montaż. Gdy się już uporałem z accelero poskładałem wszystko do kupy i włączyłem komputer. Monitor dał komunikat że "kabel nie jest podłączony". Wiedziałem że trzeba zrobić cmos więc po chwili zwarlem piny. Niestety po ponownym włączeniu komunikat był ten sam i generalnie nie wiem dlaczego komp nie zareagował i co z tym fantem zrobić. Do tego doszło szczenie karty graficznej, które czasem ustaje ale wcześniej takich problemów nie miałem. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie zakładałem parę razy - raczej wszystko ok. Grafikę nie wiem jak można źle zamontować ale moja pewnie siedzi w slocie, natomiast 3650 nie wymaga dodatkowego zasilania tak więc to też odpada.

Edytowane przez Vojt007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdybym wyciągnął baterie z mobo na jakiś czas? Spróbuje podłączyć inna grafikę ale miałem już podobną sytuację i wystarczył reset cmos(gdy miałem foxconna p35a) natomiast ten giguś ma jakieś humorki i myślę że to on na jakiś problem a nie karta, ale cóż sprawdze ją i dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi