Vojt007 Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Witam, generalnie problem tak jak w temacie. Dziś doszło mi chłodzenie do radka 3650 więc od razu wziąłem się za montaż. Gdy się już uporałem z accelero poskładałem wszystko do kupy i włączyłem komputer. Monitor dał komunikat że "kabel nie jest podłączony". Wiedziałem że trzeba zrobić cmos więc po chwili zwarlem piny. Niestety po ponownym włączeniu komunikat był ten sam i generalnie nie wiem dlaczego komp nie zareagował i co z tym fantem zrobić. Do tego doszło szczenie karty graficznej, które czasem ustaje ale wcześniej takich problemów nie miałem. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Źle założone chłodzenie, źle zamontowana grafika, nie podpięte zasilanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojt007 Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) Chłodzenie zakładałem parę razy - raczej wszystko ok. Grafikę nie wiem jak można źle zamontować ale moja pewnie siedzi w slocie, natomiast 3650 nie wymaga dodatkowego zasilania tak więc to też odpada. Edytowane 22 Maja 2010 przez Vojt007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Podłącz inną grafikę, bo wygląda na to, że odmówiła współpracy. A zwieranie pinów nic nie da, jeśli nie wyłączyłeś zasilania przez przełącznik na zasilaczu/listwie lub przez odłączenie kabla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojt007 Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 A gdybym wyciągnął baterie z mobo na jakiś czas? Spróbuje podłączyć inna grafikę ale miałem już podobną sytuację i wystarczył reset cmos(gdy miałem foxconna p35a) natomiast ten giguś ma jakieś humorki i myślę że to on na jakiś problem a nie karta, ale cóż sprawdze ją i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojt007 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (z góry przepraszam za posta pod postem [wiem do czego służy opcja edytuj] ale chce odświeżyć bo pali mi się z rozwiązaniem problemu). Podłączyłem inna grafikę i dalej to samo. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...