nrl Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dla mojego configu. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 jakis Chieftec, Enlight lub Enermax (czy jakos tak to sie pisze :) ) Na allegro mozna tez dostac bardzo fajne zasilacze Fortron za przyzwoite pieniadze, duzo forumowiczow je ma i sam czekam na przesylke z takim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Za 150PLN raczej cudu nie kupisz - mogę ci polecić mój: Q-TEC 420W Dual Fan. Kosztował 157PLN i jak na tę cenę jest naprawdę niezły. Napięcia trzyma "w linii" i na przyzwoitym poziomie (12V troche słabo, bo mam w sumie 6 wentyli - 5 na 12V): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasy19 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 za 127 masz hand key'a w komputroiniku i reszta na piwo :) Albo z allegro kupi poserwisowego fortona...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasy19 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Za 150PLN raczej cudu nie kupisz - mogę ci polecić mój: Q-TEC 440W Dual Fan. Kosztował 159PLN i jak na tę cenę jest naprawdę niezły. Napięcia trzyma "w linii" i na przyzwoitym poziomie (12V troche słabo, bo mam w sumie 6 wentyli - 5 na 12V): Ty pokaż lepiej jakie masz napiecia: w tle PRIME95 lub burncpu i jeszcze MBM.BO tak to se możemy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Nie bardzo wiem co "se możemy", ale masz zrzut z AIDA32 (MBM nawet nie rozpoznaje mojej płyty) i nie mam burncpu ale za to SETI . Jak masz jeszcze jakieś pomysły to powiedz, bo nie bardzo rozumiem o co się czepiasz. I nie "cytuj zdjęć" bo robisz tylko bałagan Mówimy tu o zasiłce do 150PLN - jeżeli chcesz "dobry" to zobacz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29228&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Nie bardzo wiem co "se możemy", ale masz zrzut z AIDA32 (MBM nawet nie rozpoznaje mojej płyty) i nie mam burncpu ale za to SETI . Jak masz jeszcze jakieś pomysły to powiedz, bo nie bardzo rozumiem o co się czepiasz. I nie "cytuj zdjęć" bo robisz tylko bałagan Mówimy tu o zasiłce do 150PLN - jeżeli chcesz "dobry" to zobacz tu:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29228&highlight= A nie możesz ściagnąć prime95?Co za problem? Masz link http://www.mersenne.org/freesoft.htm I pokaż całość na skrinie.Czepiem sie bo masz zasilacz zwany "goofnem" a siepodniecasz.Aha to ja pisałem a nie lukasy19, bo siedziałęm na jego kompie i zapomniałęm wylogować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Nie mówię, że to jest "super" sprzęt i jak na razie to ty bardziej sie podnieciłeś. Chcesz screana - masz (wybaczcie wielkość): Jak widać nie aż takie "goofno" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 OT Jak zobaczylem ze Q-Tec 550W wazy 1,57 kg to 8O :lol: BTW Major Zadek to nie do ciebie co napisalem, wiem ze jakas tam kase dostajesz jakis tam zasilacz, po prostu zdziwila mnie masa tej zasilki skoro np Topower 420W wazy w granicach 3kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 I kosztuje najtańszy ponad 300PLN :!: Ja swój kupiłem tylko dlatego, że chciałem mieć zasiłke z dwoma wentylami. Jako zastępstwo dla Deer'a 350W spisuje się zupełnie dobrze. Nie mam problemów z napięciami więc puki co wydatek paru stów na zasiłkę uważam za zbyteczny. I swoją drogą nie widzę jakoś rewelacyjnych zasiłek do 150 PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Re Major Zadek: Ani drgneły :!: :!: :!: Chętnie zobaczę scrina z napięciami "na luzie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Oto obrazek "na luzie" (wyłączone SETI): Przy Prime95 napięcia (jak widać) drgały, ale w rozsądnych granicach. I mam nadzieję, że to koniec "testów" mojej zasiłki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 lool )))... !!! Screny pokazują , że nie tylko waga świadczy o klasie zasilacza. :!: :!: :!: Doprawdy - nie ma się do czego doczepić. :!: +5V spada z 5,05 na 5,026V - a jaki major ma config ??? - chyba mocarny -sądząc po teście wyniku 3DMARK. Ps. Jeszcze nie widziałem zasiłki, o tak sztywnej ch-ce na obwodzie +5V. To chyba jakiś błąd pomiarowy. :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jeszcze nie widziałem zasiłki, o tak sztywnej ch-ce na obwodzie +5V. To chyba jakiś błąd pomiarowy. :!: :!: :!: bo nie widziales mojego Chiefteca :) BTW Raptor ma do sprzedania Chciefteca 360W, wystawil cene 170 pln ale jak sie dogasz z nim to moze posci taniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a jaki major ma config ??? Wszysko na WWW - P4 2,4 (tutaj @2,7 i 1.5V - lato niestety :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jeszcze nie widziałem zasiłki, o tak sztywnej ch-ce na obwodzie +5V. To chyba jakiś błąd pomiarowy. :!: :!: :!: bo nie widziales mojego Chiefteca :) BTW Raptor ma do sprzedania Chciefteca 360W, wystawil cene 170 pln ale jak sie dogasz z nim to moze posci taniej :) Wiem o tym doskonale, ale mam lepszą zasiłkę na pokładzie. A co do sztywnośći ch- ki : praw fizyki nie zmienisz. Pomiar napięcia +5V jest w samym zasilaczu a kable zasilające są długie - no i jeszcze dochodzi spadek napięcia na molexie. - a to wszystko na 4 czerwonych kabelkach. Robiłem swego czasu pomiar prądu w obwodzie +5V z Prime 95 i bez. Wyszło, że z załączonym Prime płynie 20[A] a bez Prime tylko 14[A]. To wszystko na taktowaniu 12,58*181Mhz. No comment. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Robiłem swego czasu pomiar prądu w obwodzie +5V z Prime 95 i bez. Wyszło, że z załączonym Prime płynie 20[A] a bez Prime tylko 14[A] Dlatego niektóre zasiłki się palą - "trzymanie" napięć ma znaczenie dla stabilnej pracy, ale w przypadku dużych obciążeń warto kupić zasiłkę wytrzymującą duże obciążenia. Być moż mój zasilacz też by się spalił przy mocno wykręconym AMD z napięciem 1.8V i Radkiem 9700PRO na dodatek :roll: , ale dla mjego konfigu jest git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 A co powiecie op tej zasiłce: MODECOM ISO-450P 350W (PFC) :?: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6552 Opinie są różne, ale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Komentarze masz na stronie Komputronika pod ofertą (sam dałeś sobie linka) - dwa pozytywy i jeden "zdecydowany" negatyw. Ja się nie wypowiem, bo go nie widziałem a "nalepka" jest nieczytena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jeszcze nie widziałem zasiłki, o tak sztywnej ch-ce na obwodzie +5V. To chyba jakiś błąd pomiarowy. :!: :!: :!: bo nie widziales mojego Chiefteca :) BTW Raptor ma do sprzedania Chciefteca 360W, wystawil cene 170 pln ale jak sie dogasz z nim to moze posci taniej :) Wiem o tym doskonale, ale mam lepszą zasiłkę na pokładzie zgk5 mowisz o Fortronie 300W? Z tego co wiem to takiego wlasnie masz :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Z Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Podaję namiary na ciekawy artykulik o zasiłkach : http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/index.html Wg mnie za tą kaskę najlepiej brać FSP z Allegro :lol: [/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Co myślicie otym zasilaczu ]http://allegro.pl/show_item.php?item=13628190 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Może być. FSP Group to inaczej Forton. Dobry, tani zasilacz, ale.... 300W to nie jest dużo. Bardzo podobny zasila mój zestaw. BTW - Zasilacz FSP o mocy 350W dostarczył... ~450W. 100W ponad normę. Całkiem nieźle. 8) Zdjęcie - Tomshardware - Test zasilaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Gdzie można go kupić i za ile bo w allegro go nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Może być. FSP Group to inaczej Forton. Dobry, tani zasilacz, ale.... 300W to nie jest dużo. Bardzo podobny zasila mój zestaw. BTW - Zasilacz FSP o mocy 350W dostarczył... ~450W. 100W ponad normę. Całkiem nieźle. 8) Zobacz ze Fortron 300W dostarczyl 390W, czyli 90W ponad norme i sie nie spalil :) To chyba niezle jak na zasilke za 60zł :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Gdzie można go kupić i za ile bo w allegro go nie ma. Dolaczam sie . Gdzie mozna kupic taki dobry i w miare tani zasilacz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Co myślicie otym zasilaczu ]http://allegro.pl/show_item.php?item=13628190 :twisted: Tylko jakbyś kupował to dobrze wypytaj sprzedającego o model/ producenta bo na zdjęciu jest zasilacz 245W, czyli inny niż w opisie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zobacz ze Fortron 300W dostarczyl 390W, czyli 90W ponad norme i sie nie spalil :) To chyba niezle jak na zasilke za 60zł :?: :wink: A czyja mówie, że zły. Przecież taki mam i sobie chwale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 A czy ja mowie ze mowisz ze zly? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 tylko mnie nie zabijcie... mam megabajta 350W i dziala b.dobrze jak na ta slawna firme ;) troche testowania (co prawda nie miernikiem) : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=398316 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...