Skocz do zawartości
nrl

Najlepszy zasilacz do ok. 150zł.

Rekomendowane odpowiedzi

jakis Chieftec, Enlight lub Enermax (czy jakos tak to sie pisze :) ) Na allegro mozna tez dostac bardzo fajne zasilacze Fortron za przyzwoite pieniadze, duzo forumowiczow je ma i sam czekam na przesylke z takim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 150PLN raczej cudu nie kupisz - mogę ci polecić mój: Q-TEC 420W Dual Fan. Kosztował 157PLN i jak na tę cenę jest naprawdę niezły. Napięcia trzyma "w linii" i na przyzwoitym poziomie (12V troche słabo, bo mam w sumie 6 wentyli - 5 na 12V):

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 150PLN raczej cudu nie kupisz - mogę ci polecić mój: Q-TEC 440W Dual Fan. Kosztował 159PLN i jak na tę cenę jest naprawdę niezły. Napięcia trzyma "w linii" i na przyzwoitym poziomie (12V troche słabo, bo mam w sumie 6 wentyli - 5 na 12V):

Dołączona grafika

Ty pokaż lepiej jakie masz napiecia: w tle PRIME95 lub burncpu i jeszcze MBM.BO tak to se możemy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem co "se możemy", ale masz zrzut z AIDA32 (MBM nawet nie rozpoznaje mojej płyty) i nie mam burncpu ale za to SETI .

Dołączona grafika

Jak masz jeszcze jakieś pomysły to powiedz, bo nie bardzo rozumiem o co się czepiasz.

I nie "cytuj zdjęć" bo robisz tylko bałagan

Mówimy tu o zasiłce do 150PLN - jeżeli chcesz "dobry" to zobacz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29228&highlight=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem co "se możemy", ale masz zrzut z AIDA32 (MBM nawet nie rozpoznaje mojej płyty) i nie mam burncpu ale za to SETI .

Jak masz jeszcze jakieś pomysły to powiedz, bo nie bardzo rozumiem o co się czepiasz.

I nie "cytuj zdjęć" bo robisz tylko bałagan

Mówimy tu o zasiłce do 150PLN - jeżeli chcesz "dobry" to zobacz tu:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29228&highlight=

A nie możesz ściagnąć prime95?Co za problem?

Masz link http://www.mersenne.org/freesoft.htm

I pokaż całość na skrinie.Czepiem sie bo masz zasilacz zwany "goofnem" a siepodniecasz.Aha to ja pisałem a nie lukasy19, bo siedziałęm na jego kompie i zapomniałęm wylogować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

Jak zobaczylem ze Q-Tec 550W wazy 1,57 kg to 8O :lol:

BTW

Major Zadek to nie do ciebie co napisalem, wiem ze jakas tam kase dostajesz jakis tam zasilacz, po prostu zdziwila mnie masa tej zasilki skoro np Topower 420W wazy w granicach 3kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kosztuje najtańszy ponad 300PLN :!:

Ja swój kupiłem tylko dlatego, że chciałem mieć zasiłke z dwoma wentylami. Jako zastępstwo dla Deer'a 350W spisuje się zupełnie dobrze. Nie mam problemów z napięciami więc puki co wydatek paru stów na zasiłkę uważam za zbyteczny. I swoją drogą nie widzę jakoś rewelacyjnych zasiłek do 150 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lool )))... !!!

Screny pokazują , że nie tylko waga świadczy o klasie zasilacza. :!: :!: :!:

Doprawdy - nie ma się do czego doczepić. :!:

+5V spada z 5,05 na 5,026V - a jaki major ma config ??? - chyba mocarny -sądząc po teście wyniku 3DMARK.

Ps.

Jeszcze nie widziałem zasiłki, o tak sztywnej ch-ce na obwodzie +5V.

To chyba jakiś błąd pomiarowy. :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jakiś błąd pomiarowy.  :!:  :!:  :!:

bo nie widziales mojego Chiefteca :)

BTW

Raptor ma do sprzedania Chciefteca 360W, wystawil cene 170 pln ale jak sie dogasz z nim to moze posci taniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW

Raptor ma do sprzedania Chciefteca 360W, wystawil cene 170 pln ale jak sie dogasz z nim to moze posci taniej :)

Wiem o tym doskonale, ale mam lepszą zasiłkę na pokładzie.

A co do sztywnośći ch- ki : praw fizyki nie zmienisz.

Pomiar napięcia +5V jest w samym zasilaczu a kable zasilające są długie - no i jeszcze dochodzi spadek napięcia na molexie.

- a to wszystko na 4 czerwonych kabelkach.

Robiłem swego czasu pomiar prądu w obwodzie +5V z Prime 95 i bez.

Wyszło, że z załączonym Prime płynie 20[A] a bez Prime tylko 14[A].

To wszystko na taktowaniu 12,58*181Mhz.

No comment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem swego czasu pomiar prądu w obwodzie +5V z Prime 95 i bez.

Wyszło, że z załączonym Prime  płynie 20[A] a bez Prime tylko 14[A]

Dlatego niektóre zasiłki się palą - "trzymanie" napięć ma znaczenie dla stabilnej pracy, ale w przypadku dużych obciążeń warto kupić zasiłkę wytrzymującą duże obciążenia. Być moż mój zasilacz też by się spalił przy mocno wykręconym AMD z napięciem 1.8V i Radkiem 9700PRO na dodatek :roll: , ale dla mjego konfigu jest git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW

Wiem o tym doskonale, ale mam lepszą zasiłkę na pokładzie

zgk5 mowisz o Fortronie 300W? Z tego co wiem to takiego wlasnie masz :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być. FSP Group to inaczej Forton. Dobry, tani zasilacz, ale.... 300W to nie jest dużo. Bardzo podobny zasila mój zestaw.

BTW - Zasilacz FSP o mocy 350W dostarczył... ~450W. 100W ponad normę. Całkiem nieźle. 8)

Dołączona grafika

Zdjęcie - Tomshardware - Test zasilaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być. FSP Group to inaczej Forton. Dobry, tani zasilacz, ale.... 300W to nie jest dużo. Bardzo podobny zasila mój zestaw.

BTW - Zasilacz FSP o mocy 350W dostarczył... ~450W. 100W ponad normę. Całkiem nieźle. 8)

Zobacz ze Fortron 300W dostarczyl 390W, czyli 90W ponad norme i sie nie spalil :) To chyba niezle jak na zasilke za 60zł :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...