Skocz do zawartości
radiusbo

Thermalright Ultra 120A vs Thermalright SI-128 SE vs AC Freezer Xtreme

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zmiane coolera w kompie. Zastanawiam sie nad tymi co w tytule tematu. W przypadku Thermalrightow zalozylbym wentyl 120 mm (Xthermal BTF Pro), bo czytalem ze w pasywie to za bardzo sobie nie radza. Za to z lekkim nawiewem sa swietne.

Chodzi mi o polaczenie ciszy i dobrej wydajnosci. Dobrze by bylo jakby w przyszlosci wiatrak posluzyl tez do schlodzenia 4-rdzeniowca (Phenom). Jak wypada AC Freezer w porowaniu do dwoch wymienionych konkurentow, wydaje mi sie, ze Thermalrighty beda wydajniejsze (z wentylem).

Obudowe mam wentylowana: z przodu Scythe S-Flex 800 rpm, z tylu Arctic Cooling 12L, karta chlodzona pasywnie.

Przy okazji zapytam sie o temp chipsetu na moim mobo (Gigabyte MA-770-UD3 rev. 2.0): temp w pokoju ok. 29 st (upaly:)), temp "plyta glowna": 41 st idle (Everest). Nie za wysokie? Pytam w kontekscie wyboru coolera na proc, czy ktorys zapewni "jakis" nawiew na plyte glowna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, nie czepiajmy sie pojec:) Mugen 2 za drogi, freezera i SI-128 SE mozna miec do 130 zl, a Ultra 120A moge miec uzywke - tez za 130 zl. Kupno wentyla odpada, bo juz mam. Raczej chodzi mi o pomoc w wyborze wsrod tych 3 coolerow;) No chyba ze jest cos rownorzednego (pod wzgledem cisza i wydajnosc) do tej trojki do 130 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scythe Mugen 2 -- OKAZJA -- (1070847582) - Aukcje internetowe Allegro

Co o tym myslicie?

Wysokosc Mugena 2 to 158 mm. Czy to jest wysokosc bezwzgledna (od styku z procem do wierzcholkow rurek na gorze)?

Edytowane przez radiusbo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi