Skocz do zawartości
Ancient

Obudowa aka buda

Rekomendowane odpowiedzi

1. Duża/przestronna/ergonomiczna (możliwie większa niż 430x200x475)->cicha->przewiewna

2. Do max 300

3.Moje typy:

-Antec Three Hudred

-SilentiumPC Gladius 600

-AeroCool S9

-Thermaltake M9

Która z tych 4 byłaby najlepsza lub może zna ktoś coś dobrego podobnego z wyglądu i jakości, ale nie z ceny do Fractal Design R2? ew. inne propozycje milę widziane.

Edytowane przez Ancient

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te fractalo podobne Antec-i faktycznie mi się podobają, ale ciężko będzie upolować w dobrej cenie.

Za to ten LanCool wydaje się fajny, choć trochę brzydszy...subiektywnie.

Jak dla mnie Antec. Ale i Gladius jest dobrze rozwiązany, tyle, że ciaśniejszy.

Wymiarowo Antec jest trochę wyższy, ale Silentium jest dłuższy i ma dyski montowane poprzecznie. Mógłbyś powiedzieć w czym ta ciasnota się objawia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie do mnie pytanie? Nightfall jakoś mi się nie podoba :wink:

Chyba jednak zdecyduję się na Cooler Master-a 690(lub jak znajdę w dobrej cenie 692).

Poczytałem i znalazłem parę negatywnych opinii o Gladiusie, że słaba blacha, nie wszystko dobrze wykończone i zaślepka od napędu która zasłania własny przycisk przy otwarciu, czyli MADE IN CHINA.

Antec, byłby fajny gdyby nie te dyski mocowane wzdłuż obudowy, obecnie mam 3 dyski tak umocowane i razem z kablem zasilającym od grafiki zrobił się niezły bajzel, że o przepływie powietrza nie ma mowy.

Rozważam jeszcze tego LanCoola K58, (jako alternatywę dla CM 690) ktoś może coś o nim powiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi