lukasrz Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Mam dziwny problem do rozwiązania, słyszałem juz z kilku źródeł ża gdy AthlonXP osiągnie temperature powyżej 65stopni to zwalnia,tzn niespecialnie tylko poprostu gry zaczynają ciąć i system się mulić.Przecierz te procki sa w stanie wytrzymać nawet 90stopni Celciusza.Czy coś takiego jest możliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 hm słyszałem cos podobnego ale przy starych pentium 4 ;) Wiesz nawet jesli to prawda oto czy twój prock osiąga taka temperature? :| Ja bym nie zwracał na to uwagi, chyba ze zauwazał bym takie efektyl lecz i tak cos mi sisie zdaje ze to komus modtem połnocny sie przegrzewał a nei sam procek :) No choc wiadomo ze temp rocka moz ebyc wysoka, ale chipset juz nie wytrzymuje tak ekstremalnych temperatur ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 A może to grafa zwalnia, bo u mnie przy za wysokim agp grafa zwalniała i to nawet o 2000pkt w 3d smarku 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 z tego co mi wiadomo to tylko p4 zwalnia .. antki jada ile mogą :) pozatym 65 to jzu nie za wesoło masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Coś sie przegrzewa. Moze właśnie karta. Antki idą pełną parą :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Na wlasne oczy widzialem kompa z taka ostra temp , powyzej 65C bylo . Byl to Palomino 1800+ , po wymianie na Tbreda problem zniknal. Nie jestem w stanie teraz stwierdzic czyja to byla wina bo sie nie bawilem sprzet. Dziwna sprawa bo komp mial R9000 na pokladzie i 3D Marka przechodzil ladnie (6750 pktow) ale juz na Unreal tournamencie to sie grac nie dalo tak rwal . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 z tego co mi wiadomo to tylko p4 zwalnia .. antki jada ile mogą :) pozatym 65 to jzu nie za wesoło masz Taaa ... zobacz tutaj gdzie te antki jadą :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 hehe .. spoko jak chcesz sobie sciagac cooler to wiesz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Zobacz czy nie masz u w biosie opcji "Thermal Throttling" czy cos w tym stylu... U mnie jest cos takiego i jak jest wlaczone na np. 50% to po przekroczeniu temp. ostrzegawczej ustawionej w biosie, 50% cykli proca jest bezczynnych, przez to komp zwalnia, dlatego ja to wylaczylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 no ej a ja mam normalnie przy otwartej stronce i winampie mam 69 stopni i niewiem czemu obciazenie proca max ale nie zwalnia ale jakos dziwnie i niewiem co jest przyczyna a wakacje sie zblizaja goroca bedze !!??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 To nie moze byc wina procka. Ja mam podkreconego z 1700+ na 2075 MHz i przy zamknietej szafce (bo w niej mam komapa niestety) w te duszne dni temp skacze mi nawet do 63 stopni (normalnie mam okolo 50 - 52) i chodzi staobilnie, nie zwalnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 ale ja nie mam kreconego nic ??? a mam 68 stopni ?? a nic prawie nie robe ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Taki proble juz byl. Bodajze Lagier zrobil na ten temat zagadke. Tez mi sie to kiedys zdarzylo. Najlepiej zareagowal WinAmp. Chodzil jakby mu ktos zwolnil o polowe obroty ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Funkcja pentiawek, czyli thermal throttling to cos takigo co fido opisal, ale zalezy od plyty glownej- moj stary ga7vrx nie mial, a 8rda ma, zreszta wylaczylem to. temperaturki z diody pod prockiem beda ze 10 stopni nizsze niz z czujnika wewnetrznego, zreszta 60kilka z wenwterznego to i tak za duzo, nie wspominajac o tym, jezeli to jest z diody i bios czyta dobrze- zegnaj sie z prockiem wkrotce opolin !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...