Gość xcode Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jak w temacie - padl mi stary OCZ Stealth XStream 500W i potrzebuje czegos nowego. Juz mialem kupic CM Silent Pro M 1000W, ale za nic nie idzie go dostac w kraju, a importerzy pisza ze w najblizszym czasie tez go nie bedzie. na eBay'u/Amazon sa troche drogie (tzn. sa tanie, ale nie te ktore wysylaja do Polski), a dodatkowo nie mam jak tam kupic. Wymagania mam nastepujace - maksymalna cisza, cisza, cisza i jeszcze raz cisza, ale bez fanswapa (niestety, ale moje warunki pradowe pare razy do roku sa niesprzyjajace braku gwarancji - tzn. panowie czesto cos naprawiaja na liniach bez ostrzezenia i napiecia skacza jak glupie, a zaklad energetyczny ma gdzies skargi). Moj konfig: i5 750 @ 4GHz @ 1.356V R5870 @ 900/1300MHz @ stock 2x 2GB Ripjaws 1600MHz CL7 2x Samsung F3 HD 502HJ Pare wentyli 120mm (buda Antec P182) Nagrywarka DVD Dodatkowo juz do mnie jedzie 9800gt do PhysX (bedzie pasywny, ew. z wolnym i cichutkim wentylkiem i po malym downclockingu), chcialbym tez moze dorzucic sobie w nidlugim czasie drugiego 5870, ale to plany narazie. Chcialem tego CM bo jest cichy, a dostepna jest jedynie wersja 850W, ale zapewne bedzie dzialala glosniej od 1kW przy tym samym obciazeniu - mozecie polecic jakis zamiennik dl atego CM 1kW ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Seasonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nie powiem wyglada fajnie, ale skoro moj OCZ dzialal naprawde glosno przy pelnym obciazeniu, to spodziewam sie iz ten zapewne bedzie cichszy, ale nie za wiele. Ciekawi mnie po prostu czy bedzie cichszy od tego CM, czy nie i czy w idlu bedzie dzialal pasywnie (raczej nie). Po prostu te 750W troche malo mi sie wydaje, jak podokladam jeszcze innych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 750 to wcale tak mało nie jest, ale patrząc na twoje plany to można by wziąć coś mocniejszego aby mieć jeszcze zapas dla o/c i zagwarantować cichą pracę BeQuiet Dark Power PRO P8 - 900W :: ..:: Angela.pl ::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 A mam jeszcze jedno pytanie - czy gdybym w moim zestawie Radosława zastapil 9800GT i nie rozbudowywal go o dodatkowe "podgrzewacze" to czy bylaby roznica w glosnosci miedzy wersja 1kW a 850W tego Coolermastera ? Bo juz obydwa sa dostepne, ale roznica w cenie wynosi jakies 187zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deter Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Ja od siebie polecam X7 900 HUNTKEY. Bardzo solidny zasilacz nie mam z nim żadnych problemów. Posiada certyfikat 80PLUS Silver i ma odpinane kable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...