DaOV Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Witam mam problem: Postanowiłem podkręcić troszkę mojego 8750 Black edition bez zmiany napięci ponieważ moja płyta główna nie ma opcji Vcore a ja na nową nie mam pieniędzy :/. Szyna z 200 na 217 wkręciła sie jest wszystko stablne temperatury mają jeszczę rezerwę, ale jak próbuje dać jakiekolwiek większe taktowanie to przed tym ekranem z paskiem ładowania windows włącza się POST error costam Please re-setting CPU frequency czy jakos tak. Wiem, że jest to wina opcji Cool'n'quet, jak ją ustawię z auto na disable to przy włączaniu faktycznie widac że proc dalej się kręci, ale po przejści ekranu z paskiem ładowania ekran robi się czarny i kaplica, nic się nie dzieje. 1)Jak Uruchomić komputer z wyłączoną opcją Cool'n'quiet 2)Czy jest jakis sposób na odblokowanie Vcore na płycie qłównej Dodam, że w opcjach zasilania mam w domu/biórze czyli tam nie należy doszukiwać się przyczyny Mój sprzęt: Zasilacz 400W Tracera (nie pisać mi żebym zmienił) Płyta główna Gigabyte GA-M61PME-S2P Proc AMD Athlon 7850 Black Edition Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 1. płyta za bardzo się do kręcenia nie nadaje, szczególnie takiego pieca jak 7850 2. zmień zasilacz 3. pilnuj taktowania pamięci 4. zmień zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaOV Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 To nie jest odpowiedź na moje pytanie... W JAKI SPOSÓB WYŁĄCZYĆ C'N'Q ŻEBY KOMP MI SIĘ WŁĄCZYŁ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Najpierw odinstaluj program/sterowniki C&Q w Windows, następnie wyłącz opcję w bios. Jak zrobisz powyższe i komp wstaje na normalnych ustawieniach, lecz nie wstaje po OC, to podnieś napięcia lub zmień zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaOV Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Dzięki śliczne, już wszystko jest ok jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...