promen Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) Witam, mam pewnien probilem a mianowicie modyfikowalem windows'a programem n lite i pousuwalem niektore sterowniki takie raczej niepotrzebne czyli bateria,jakies pady itp jednak po instalacji wyskakuje ze znalazlo urzadzenie 'nieznane' probowalem wsadzic plytke z niezmodyfikowanym systemem jednak nie znajduje tam zadnego sterownika. ;/ 2ga sprawa: co to jest? te O13 [ prefixy ] screen : ? na tamtym systemie tego nie mialem,teraz nie moge tego sfixowac w hijacku nawet ;/ szukalem tego w rejestrze ( znalazlem w internecie 'rozwiazanie' ) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\URL\DefaultPrefix\ jednak nie mam w currentversion 'URL' co z tym fantem zrobic ? btw. nie chce juz instalowac od nowa systemu,mam dosc. pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2010 przez promen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 Wyglada na to ze ACPI\PNP0700\3&13C0B0C5& to standardowy kontroler dysku A te O13 to prefixy adresu URL jakich uzywa IE w przypadku np http czy ftp Niestety tak sie koncza zabawy nLite - wiem bo sam sie meczylem dobre pol roku. Az doszedlem do wniosku ze duzo lepiej i bezpieczniej jest postawic normalny system a potem w nim wlaczac i wylaczac uslugi czy komponenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) mhm ale jak usunac te O13? i skad wziac sterownik tego kontrolera zeby zainstalowac go ? Edytowane 11 Lipca 2010 przez promen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) Sterownik powinien byc na plycie z win XP w pliku Drivers.cab o ile dobrze pamietam. Na zainstalowanym windowsie bylo to w C:\Windows\INF. Niestety nie mam XP ani plytki do niego wiec nie do konca jestem pewien lokalizacji drivers.cab. A co do O13 sprobuj odpalic HijackThis w trybie awaryjnym bedac zalogowanym jako admin Edytowane 11 Lipca 2010 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) driver.cab , wypakowalem jednak w menedzerze nie moge wybrac tego folderu ;/ ;s oraz w trybie awaryjnim nie da sie sfixowac tych O13 znalazlem gdzies ze ACPI\PNP0700\3&13C0B0C5& to sterownik stacji dyskietek jednak ja stacji nie posiadam [ technicznie ] i wylaczylem w biosie hmm Edytowane 11 Lipca 2010 przez promen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 1. O13 nie usuniesz. To standardowe wpisy systemu. W niczym nie przeszkadzają, jeśli używasz czegokolwiek innego niż IE. 2. W przypadku tego urządzenia wybierz, aby nie szukało więcej sterowników. Możesz ewentualnie sprawdzić wszystkie sterowniki z CD od płyty głównej lub spróbować zainstalować SP3 - może to rozwiązać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...