Skocz do zawartości
promen

Nieznane urzadzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewnien probilem a mianowicie modyfikowalem windows'a programem n lite i pousuwalem niektore sterowniki takie raczej niepotrzebne czyli bateria,jakies pady itp jednak po instalacji wyskakuje ze znalazlo urzadzenie 'nieznane' probowalem wsadzic plytke z niezmodyfikowanym systemem jednak nie znajduje tam zadnego sterownika. ;/

Dołączona grafika

2ga sprawa: co to jest? te O13 [ prefixy ]

screen : Dołączona grafika

? na tamtym systemie tego nie mialem,teraz nie moge tego sfixowac w hijacku nawet ;/ szukalem tego w rejestrze ( znalazlem w internecie 'rozwiazanie' ) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\URL\DefaultPrefix\

jednak nie mam w currentversion 'URL' co z tym fantem zrobic ?

btw. nie chce juz instalowac od nowa systemu,mam dosc.

pozdrawiam

Edytowane przez promen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na to ze ACPI\PNP0700\3&13C0B0C5& to standardowy kontroler dysku

A te O13 to prefixy adresu URL jakich uzywa IE w przypadku np http czy ftp

Niestety tak sie koncza zabawy nLite - wiem bo sam sie meczylem dobre pol roku. Az doszedlem do wniosku ze duzo lepiej i bezpieczniej jest postawic normalny system a potem w nim wlaczac i wylaczac uslugi czy komponenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterownik powinien byc na plycie z win XP w pliku Drivers.cab o ile dobrze pamietam. Na zainstalowanym windowsie bylo to w C:\Windows\INF. Niestety nie mam XP ani plytki do niego wiec nie do konca jestem pewien lokalizacji drivers.cab.

A co do O13 sprobuj odpalic HijackThis w trybie awaryjnym bedac zalogowanym jako admin

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

driver.cab , wypakowalem jednak w menedzerze nie moge wybrac tego folderu ;/ ;s oraz w trybie awaryjnim nie da sie sfixowac tych O13

znalazlem gdzies ze ACPI\PNP0700\3&13C0B0C5& to sterownik stacji dyskietek jednak ja stacji nie posiadam [ technicznie ] i wylaczylem w biosie hmm

Edytowane przez promen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. O13 nie usuniesz. To standardowe wpisy systemu. W niczym nie przeszkadzają, jeśli używasz czegokolwiek innego niż IE.

2. W przypadku tego urządzenia wybierz, aby nie szukało więcej sterowników. Możesz ewentualnie sprawdzić wszystkie sterowniki z CD od płyty głównej lub spróbować zainstalować SP3 - może to rozwiązać problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi