Muntrill Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam! Otóż od pewnego czasu mam problem ze swoim komputerem. Mianowicie: podczas grania w jakąkolwiek grę komputer mi się wyłącza i przez następne 20-30 min nie mogę go uruchomić ( wyłącza się podczas odpalania). Dodam ze mam nowy wentylator na procku z fabrycznie nałożona pasta i w 100% działający zasilacz. Konfiguracja: Procesor: AMD Athlon 64 x2 5000+ Płyta główna Gigabyte M52L-S3P Grafika: Gforce 9500 Gainward Ram: 3GB Zasilacz: Tracer 450 W Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 znajdź program który poda sensowne napięcia i temperatury... CPUID Hardware Monitor.... odpal i daj skan po pracy w idle i po wygrzaniu.. tak na szybko podejrzewałbym przegrzewającego się Tracera... to padła jakich mało zazwyczaj, ale i układy zasilania płyty mogą dawać taki efekt... Jeżeli temperatury z tego everesta sa z IDLE to wesoło też z nimi nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Przede wszystkim jeśli everest nie ma błędu pomiarowego to chłodzenie na procku może być źle założone, nie spotkałem jeszcze AMD z różnymi tempami przy poprawnym montażu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muntrill Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 znajdź program który poda sensowne napięcia i temperatury... CPUID Hardware Monitor.... odpal i daj skan po pracy w idle i po wygrzaniu.. tak na szybko podejrzewałbym przegrzewającego się Tracera... to padła jakich mało zazwyczaj, ale i układy zasilania płyty mogą dawać taki efekt... Jeżeli temperatury z tego everesta sa z IDLE to wesoło też z nimi nie jest Watpie zeby byl to zasilacz bo sprawdziłem na innym i to samo a płyta głowna jest nowa.. Uploaded with ImageShack.us Moze faktycznie zle załozone chlodznie na procku.. ale przez tydzien chodził ladnie....do tych głupich upałów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Albo błąd czujnika, albo masz krzywo założone chłodzenie na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muntrill Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 jeżeli to błąd czujnika, to co mozna poradzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 jeżeli to błąd czujnika, to co mozna poradzic?? NIC, poza zmianą procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Spróbować zaktualizować Bios, jak nie pomoże to mówi się trudno i żyje dalej. Sprawdź to chłodzenie, jeśli wygląda na równe to zdejmij i zobacz czy nie ma pod nim np. ziarenka piasku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Kliknij na szybko Menadżera zadań i zobacz czy jakiś wirus czy inny proces nie obciąża jednego rdzenia. Choć pewnie nie było by z tego powodu takiej różnicy pomiędzy rdzeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Najczęstszą przyczyną błędnego pomiaru przez czujnik jest właśnie bios, od tego polecam zacząć, chociaż jakby to było to, to temperatura była by zakłamana na wszystkich rdzeniach a nie jednym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muntrill Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Dzieki wielkie za pomoc poprawienie chlodzenia i amiana pasty pomogla raz jeszcze dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...