Skocz do zawartości
Muntrill

Przegrzewajacy się komp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otóż od pewnego czasu mam problem ze swoim komputerem.

Mianowicie: podczas grania w jakąkolwiek grę komputer mi się wyłącza i przez następne 20-30 min nie mogę go uruchomić ( wyłącza się podczas odpalania).

Dodam ze mam nowy wentylator na procku z fabrycznie nałożona pasta i w 100% działający zasilacz.

Konfiguracja:

Procesor: AMD Athlon 64 x2 5000+

Płyta główna Gigabyte M52L-S3P

Grafika: Gforce 9500 Gainward

Ram: 3GB

Zasilacz: Tracer 450 W

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajdź program który poda sensowne napięcia i temperatury... CPUID Hardware Monitor.... odpal i daj skan po pracy w idle i po wygrzaniu.. tak na szybko podejrzewałbym przegrzewającego się Tracera... to padła jakich mało zazwyczaj, ale i układy zasilania płyty mogą dawać taki efekt... Jeżeli temperatury z tego everesta sa z IDLE to wesoło też z nimi nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajdź program który poda sensowne napięcia i temperatury... CPUID Hardware Monitor.... odpal i daj skan po pracy w idle i po wygrzaniu.. tak na szybko podejrzewałbym przegrzewającego się Tracera... to padła jakich mało zazwyczaj, ale i układy zasilania płyty mogą dawać taki efekt... Jeżeli temperatury z tego everesta sa z IDLE to wesoło też z nimi nie jest

Watpie zeby byl to zasilacz bo sprawdziłem na innym i to samo a płyta głowna jest nowa..

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Moze faktycznie zle załozone chlodznie na procku.. ale przez tydzien chodził ladnie....do tych głupich upałów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi