kedly Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) Witam, otóż mam taki problem z moją płytą (sig), chciałem sobie kupić Xonara DX pod PCIEx1 ale zaglądnąłem sobie do obudowy zeby wiedziec w ktorym miejscu mam ten porcik i okazuje się że jest on nietypowo umiejscowiony na samej górze, no własnie aż za wysoko - teraz mam problem bo mi się nie zmieści ta dźwiękówka. Co byście mi doradzili? Jak można by rozwikłać ten problem? Może jakieś nietypowe chłodziwo założyć na chipset zeby koło niego weszła karta dzwiękowa? proszę o poradę. PS. Wiem że w ostateczności mogę wymienić mobo ale tego nie chce robić bo 2 tygodnie temu dopiero co złożyłem sobie taki sprzęt ;P Edytowane 25 Lipca 2010 przez kedly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Radiator możesz kupić np. Thermalright HR-05-SLI IFX, niestety jest małe ale: - jest taka możliwość że nie będzie zapinki pod twoją płytę główną. - może kolidować z coolerem od procka. Inne rozwiązanie- tańsze: - kombinerki i wyginasz żeberka tak aby była możliwość montażu karty dźwiękowej. - w razie potrzeby możesz domontować na chłodzeniu od chipsetu dodatkowy wentylator przy pomocy np. pasków zaciskowych. - zakup karty na PCI tego samego producenta lub konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Podłącz do dolnego PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Radiator możesz kupić np. Thermalright HR-05-SLI IFX, niestety jest małe ale: - jest taka możliwość że nie będzie zapinki pod twoją płytę główną. - może kolidować z coolerem od procka. Inne rozwiązanie- tańsze: - kombinerki i wyginasz żeberka tak aby była możliwość montażu karty dźwiękowej. - w razie potrzeby możesz domontować na chłodzeniu od chipsetu dodatkowy wentylator przy pomocy np. pasków zaciskowych. - zakup karty na PCI tego samego producenta lub konkurencji. Thermalright będzie bankowo za duzy :P w budzie mugen2 :) Co do opcji z wycięgiem radiatora - czy nie będzie się przez to przegrzewać chip? Teraz mam około 40 stopni w idle na NB, to przy stresie i "zmodyfikowanym" chipie ile mogłoby dobijać? Mogłoby sie cos uwalić? Podłącz do dolnego PCI-E. I to będzie działać? - czy porpostu sobie odpuścic te całe PCIE i kupic xonara pod PCI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) 0 Edytowane 25 Lipca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 (...) I to będzie działać? - czy porpostu sobie odpuścic te całe PCIE i kupic xonara pod PCI ? Tak, będzie. Poczytaj sobie o PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 yhm, fajnie wiedzieć o tej kompatybilności pciex. No to w sumie temat rozwiązany, dzięki wszystkim za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...