makak_ Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Hej, mam jak w podpisie gainwarda 260 gtx. Podczas tych upałów co mieliśmy ostatnio niestety zaczął sypać artami. Oczywiście tylko w ekstremalnych sytuacjach, czyli jak zarzuciłem mu 3DMarka, jak go obciążałem OCCT i bardzo sporadycznie w grach przy jakiś mocno obciążających sytuacjach [po tym zorientowałem się, że coś się dzieje i zarzuciłem mu testy]. Karta jest na gwarancji, więc chciałem ją oddać. Ale dzisiaj, jak temperatury spadły to po artefaktach ani śladu [przynajmniej na 3DMArku i w trakcie grania]. Musiała się przegrzewać przy tych upałach. Pytanie: jest zasadność dalej jej reklamowania? Wiem, że za niezasadną reklamację będę musiał zapłacić plus czekanie na nią kilka tygodni mi się nie uśmiecha. Pytam, bo planuje jej sprzedaż, a nie chciałbym aby ktoś kto ją kupi miał do mnie pretensje, że coś niepełnowartościowego mu sprzedaję. pozdr. m_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Przegrzewa się - spróbuj zmienić pastę, dodać jakis nawiew - może coś pomoże. Bo nie wiem, jak by to wyglądało z serwisem, może być u nich chłodniej i jak karta będzie działała bez zarzutu, to tylko na koszta Cię naciągną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) Czyszczona chociaż ? Przegrzewać mogła Ci się z wielu powodów, nawet przez słabą wentylację w obudowie a tego już gwarancja nie obejmuje. W końcu to GTX ;) Edytowane 25 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 moim zdaniem nie ma sensu, bo jak sam widzisz powodem były nader wysokie temperatury, które są jedynie tymczasowe... ludzie też ostatnio nie domagali z powodu warunków pogodowych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Normalnie karta się nie przegrzewa, dopiero przy tych upałach coś się zaczęło dziać. Czyściłem chłodzenie, ale to nie nic to nie dało. Faktycznie, może być wina obudowy. Komp jest umiejscowiony w dość niefortunnym miejscu, a mianowicie w rogu pokoju plus z drugiej strony jest zagrodzony biurkiem. Podejrzewam, że w takim wypadku wentylacja jest niewielka. To chyba faktycznie, nie będę oddawał na gwarancji. Dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Jeszcze jedno pytanie. Zarzucam test na OCCT: 0 błędów [czy to test GPU, czy pamięci na GPU]. Wrzucam 3DMarka [wersja basic, czyli free, ale nie wiem czy to ma znaczenie] i widzę artefakty. Komu wierzyć? W grach nie widzę błędów, ale też gram na rozdziałce 1680x1050, więc może na maxa jakoś nie obciążam karty. Irytują mnie te artefakty na 3DMarku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Sie okaże ze producent projektował i dostosował chlodzenie procka do temperatury 25st na zewnątrz budy (wiadomo to wplynie na bebechy), a przy 30..juz nie wyrabia:) ja bym sobie darował, ale dobrze sprawdził wpierw jak karta sie teraz miewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Dzisiaj rano sprawdzałem. OCCT: 0 błędów. 3DMark: artefakty. :/ A w sumie jest chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Odpal Furmarka w 1680 na full screen i zobacz czy będą arty. Jeśli nie to problem może być nawet programowy. Przeinstaluj sterowniki do najnowszych i zapuść jakiegoś 3d marka z patchami do najnowszej wersji. Jeśli będą arty to wyślij tę kartę na gwarę, będzie spokój i my też odpoczniemy. Edytowane 27 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Dzięki, tak zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...