SzczYpior_n1 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam. Jest taka sytuacja że mój szwagier wyjechał w delegację i sie strasznie nudzi :P Chciał, żebym mu obczaił najlepszą ofertę neta na kartę do lapa. Play ma dobrą ofertę ale modem w salonie drogi. Znalazłem ciekawą aukcję: LINK. Cena podejrzanie niska. Warto to brać? Ten modem to jakiś szajs czy jak? Zaznaczam, że net nie ma porażać szybkością, ma być lekarstwem na nudę byle jakoś w miarę biegał ;) Poradźcie czy nie ma kruczków w tej aukcji, czy można to łykać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Teoretycznie warto. Kruczka nie widzę, a tani jest, bo: Max prędkość: 1.8 mbps na odbiorze, 0.384 mbps na wysyle (w technologii HSDPA). Czyli jeszcze starej daty :) Ogólnie nie zobaczysz różnicy w przesyle danych, bo PLAY ma max transfer 1mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Po za tym jest to karta PCMCIA, a nowego laptopa z tym interfejsem już się chyba nie kupi(rozwiązanie z poprzedniej dekady). Więc oferta raczej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Max prędkość widziałem i olałem bo 7,2mb/s jak piszą w tych nowych wiem, że i tak to jest ściema bo to transfer teoretyczny. A PCMCIA właśnie pasuje bo lapek jest stary i miał juz kiedyś zamontowany taki modem z Orange ;) Jak mówicie że sie opłaca to thx serdeczne, wezmę mu to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Max prędkość widziałem i olałem bo 7,2mb/s jak piszą w tych nowych wiem, że i tak to jest ściema bo to transfer teoretyczny. :) Zadna sciema, w technologi HSPA+ masz max: down 21 Mbit/s up 5,7 Mbit/s. W praktyce okolo 19Mb/s down. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) No może źle sie wyraziłem ale po prostu zależy też od możliwości neta a nie tylko modemu, net bedzie skromny. Chociaż czytałem, że 7,2mb jest praktycznie nieosiągalne w tych modemach które rzekomo mają taki max, nie wiem na jakim necie, może zależy od radzaju technologii albo czytałem komentarze ludzi nie znających sie na rzeczy. Nie zagłębiam sie w to bo nie potrzebuje :) Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...