Skocz do zawartości
SzczYpior_n1

Play Online na kartę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jest taka sytuacja że mój szwagier wyjechał w delegację i sie strasznie nudzi :P Chciał, żebym mu obczaił najlepszą ofertę neta na kartę do lapa. Play ma dobrą ofertę ale modem w salonie drogi. Znalazłem ciekawą aukcję: LINK.

Cena podejrzanie niska. Warto to brać? Ten modem to jakiś szajs czy jak? Zaznaczam, że net nie ma porażać szybkością, ma być lekarstwem na nudę byle jakoś w miarę biegał ;) Poradźcie czy nie ma kruczków w tej aukcji, czy można to łykać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie warto. Kruczka nie widzę, a tani jest, bo: Max prędkość: 1.8 mbps na odbiorze, 0.384 mbps na wysyle (w technologii HSDPA). Czyli jeszcze starej daty :) Ogólnie nie zobaczysz różnicy w przesyle danych, bo PLAY ma max transfer 1mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max prędkość widziałem i olałem bo 7,2mb/s jak piszą w tych nowych wiem, że i tak to jest ściema bo to transfer teoretyczny.

A PCMCIA właśnie pasuje bo lapek jest stary i miał juz kiedyś zamontowany taki modem z Orange ;)

Jak mówicie że sie opłaca to thx serdeczne, wezmę mu to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max prędkość widziałem i olałem bo 7,2mb/s jak piszą w tych nowych wiem, że i tak to jest ściema bo to transfer teoretyczny.

:)

Zadna sciema, w technologi HSPA+ masz max: down 21 Mbit/s up 5,7 Mbit/s.

W praktyce okolo 19Mb/s down.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może źle sie wyraziłem ale po prostu zależy też od możliwości neta a nie tylko modemu, net bedzie skromny. Chociaż czytałem, że 7,2mb jest praktycznie nieosiągalne w tych modemach które rzekomo mają taki max, nie wiem na jakim necie, może zależy od radzaju technologii albo czytałem komentarze ludzi nie znających sie na rzeczy. Nie zagłębiam sie w to bo nie potrzebuje :)

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi