Gemtin1 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, chce złożyć zestaw oparty na płycie miniITX. Ewentualne pomysły/rady mile widziane. Zastosowanie: chyba do wszystkiego. Płyta: Zotac GF9300-G-E -419zł Proc: Intel pentium dual core e2140 ~90zł Ram: Goodram 2gb 800mhz - mam stary HDD: Samsung F3 500gb -156zł Obudowa: ModeCom Feel 302 96W -250zł Pytania: -Czy możecie podać jakieś inne ciekawe modele obudowy miniitx? Ważne żeby były jak najmniejsze i miło by było gdyby była możliwość zainstalowania w nich karty rozszerzeń. -Czy gf9300 i pdc e2140@ 2ghz da rade płynnie odtwarzać filmy w full hd? Czy gf9300 jest wydajniejszy od hd4200? -Czy macie propozycje innych płyt z wydajnymi integrami (WiFi nie wymagane)? Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 To ja odpowiem pytaniami na pytania :D 1. Jaką kwotę chcesz maksymalnie przeznaczyć na ten zestaw? 2. W jakiej rozdzielczości zamierzasz pracować? 3. Czy zastosowanie do wszystkiego wlicza nowsze gry? 4. Czy przypadkiem nie chcesz złożyć zestawu HTPC ? :P 5. Zastanawiałeś się nad wyborem mATX? Żeby nie było tak strasznie to odpowiem też na Twoje pytania:P 1. Co do wyboru obudowy to wydaje mi się że 96W może być przy podkręceniu procesora na styk lub wręcz za mało... polecam poszukać mocniejszego zasilacza żeby mieć spokój. Obudowy Slim cena - Porównanie cen w sklepach 2. Gf 9300 i e2160 poradzą sobie z odtwarzaniem filmów HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam, chce złożyć zestaw oparty na płycie miniITX. Ewentualne pomysły/rady mile widziane. Zastosowanie: chyba do wszystkiego. Płyta: Zotac GF9300-G-E -419zł Proc: Intel pentium dual core e2140 ~90zł Ram: Goodram 2gb 800mhz - mam stary HDD: Samsung F3 500gb -156zł Obudowa: ModeCom Feel 302 96W -250zł Pytania: -Czy możecie podać jakieś inne ciekawe modele obudowy miniitx? Ważne żeby były jak najmniejsze i miło by było gdyby była możliwość zainstalowania w nich karty rozszerzeń. -Czy gf9300 i pdc e2140@ 2ghz da rade płynnie odtwarzać filmy w full hd? Czy gf9300 jest wydajniejszy od hd4200? -Czy macie propozycje innych płyt z wydajnymi integrami (WiFi nie wymagane)? Płyta sensowna, ewentualnie zotac 630i itx (uzywki chodzą dosc tanio, tylko strasznie ciezko je dostać, nikt nie sprzedaje), co do prockakup uzywanego e5200/e5300 zamiast e2140, przy wyzszym bitrate w filmach fullHD e2160 potrafił zamulić. obudowe mialem ale zasilacza nie moge polecic, niskiej jakości wtyczki od 12V DC i mialem 2 przypadki gdzie zasiłki te wtyki sie spaliły i dosc ciezko bylo przlutować jak chcesz zaoszczedzic troche to zapraszam na PW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...