lakii123 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ello. Zacząłem inwestować w chłodzenie mojego pc. I kupiłem dwa bloki i chłodnice Blok na procesor- SWIFTECH Apogee GTZ Ci7 Blok na kartę graficzna- EK Water Blocks EK-FC 5970 CF - Plexi Nickel i małą chłodnice- Chłodnica EK-CoolStream RAD XT 120 teraz mam problem z reszta komponentów aby chodziło to jak trzeba mogli byście złożyć mi jakiś solidny zestaw tak do 2000zł myślałem nad resztą komponentów i skonfigurowałem coś takiego: MoBo-EK Water Blocks EK-FB KIT GA X58 (UD7) - Nickel chłodnice- EK-CoolStream RAD XT 120 i Phobya G-Changer 360 ver. 1.2 Black pompa i top-Swiftech MCP350 12V i do tego top Phobya Laing DDC top - black nickel Edition rezerwuar- Phobya Balancer 250 Black Nickel Szybkozłączka skręcana SM10/16, G1/4 - prosta 18 szt panel kontrolny- Scythe Kaze Master Pro 5,25 Black ELEMENTY KOMPA: Intel Core i7-930 /2.8GHz, 4.8 GT/s, 8MB, LGA1366, 45nm, BOX/ Gigabyte X58A-UD3R G.Skill 6GB (3x2GB) 1600MHz CL8 RipJaws Sapphire Radeon HD5970 2GB DDR5 /2x256bit/ 2xDVI/HDMI/DP Western Digital 750GB 7200rpm 32MB cache SATAII [WD7501AALS] Corsair 750W [CMPSU-750TXEU] Cooler Master HAF 932 Tower RC-932-KKN1-GP - black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) Po zasilce widzę, że nie będziesz podkręcał bo może ci pójść z dymem. Błąd z tym Apogee GTZ, trzeba było kupić Apogee XT. Radiatorek za mały na ten sprzęt ale może być jako dodatkowa. Chłodnica 360 z 3x120 mm wentylatorami najlepiej w kanapce to minimum. Phobya G-Changer 360 ver. 1.2 Black to dobry wybór. Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakii123 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Po zasilce widzę, że nie będziesz podkręcał bo może ci pójść z dymem. właśnie mam zamiar podkręcić na 3,33 albo więcej ale teraz to już sam nie wiem bo zawsze mogę go zmienić Błąd z tym Apogee GTZ, trzeba było kupić Apogee XT. kupiłem go za 80zł więc okazyjnie i się opłacało i jest jeszcze na gwarancji Radiatorek za mały na ten sprzęt ale może być jako dodatkowa. Chłodnica 360 z 3x120 mm wentylatorami najlepiej w kanapce to minimum. mam zamiar zrobić tak jak piszesz jako dodatkową go zamontować zawsze to kilka stopni mniej A co z blokiem na MoBo nie wiem czy to jest pod tą płytę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Btw czemu ten corsair mialby nie poradzic sobie z configiem z jedna grafa? Imo spokojnie starczy. Co do chlodnic, lepiej dobrze to rozplanuj, latwo tak zamontowac dodatkowa 1x120 ze nie zmieni w ogole temp (np gdy bedzie w nia lecialo cieple powietrze). Najlepiej tak zrobic zeby wszystkie wentyle na chlodnicach dmuchaly w chlodnice powietrzem z zewnatrz budy, i byly albo na dole albo na bokach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakii123 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ta 120 będzie poza budą. a i czy pompa uciągnie to wszystko czy jest za słaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zasilacz spokojnie wystarczy a co do pompki, to również się nie martw, u mnie tłoczy płyn przez trzy bloki i dwie chłodnice (2x120 i 3x120) i musiałem zmniejszyć jeszcze obroty na jej wirniku, bo miałem burze w rezerwuarze i pompka zasysała bąbelki powietrza a to groziło jej uszkodzeniem i zapowietrzeniem układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...