userdj Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam!Nie wiem czy tutaj powinienem pisać o tym . ale napisze.Mam otóż taki problem.Kupiłem 2 lata temu sobie laptopa używanego i wszystko było w porządku , chodziły mi bez zacięć,problemu gry np. GTA SA. Ostatnie zainstalowałem gry które mają podobne wymagania jak GTA SA.No i zaczynają się ciąć , samo gta sa też się tnie. Wcześniej tak z grami nie było... Zainstalowałem Władcę Pierścieni:Bitwa o Śródziemie,Twierdza2,nawet gazetowe z PCFormat np. PSR czy Deadly Race.Próbowałem czyścić system ale nic nie pomagało... Moglibyście mi pomóc,żeby komputer wrócił do starej formy?Jeśli chodzi o format to odpada to z gry,bo nie mam płytki instalacyjnej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Oczywiście wiemy jaki notebook, wiemy jaki system, wiemy czy wszystkie sterowniki poinstalowane ... najnowsze środowiska jak NET czy DX. Słuchaj mistrzu, uzupełnij informacje bo wróżek na forum nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userdj Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) System operacyjny Windows XP professional service pack 3 Procesor Celeron M 1,73 GHz Karta Graficzna: Mobile Intel 915GM/GMS,915GML express chipset family(128 mb) Pamięć:512MB DirectX: 9,0(czerwiec2010) .NET Framework nie zainstalowany Sterowniki wszystkie to ja nie wiem czy mam pozainstalowywane... Do karty graficznej mam ostatnie ze strony intela ale innych podzespolow to ja nie wiem Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez userdj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 I na tym plynnie chdzilo GTA:SA... tiaaaa... Podobnie jak nie ma tu wrozek to i cudotworcow tez nie znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Jonathan, a zdziwisz się, jak Ci powiem, że przeszedłem GTA:SA na prawej stronie siga w 1024x768 i tylko w 2 misjach miałem lekkie przycinki (raz ratowałeś z pożaru lachona, drugi raz wywołałeś pożar w hotelu, innymi słowy dym)? No ale fakt, to był mobility 9700, a nie Intel. Userdj, skoro format nie wchodzi w grę, to przejrzyj dokładnie komputer i sprawdź co zżera zasoby. Przeszukaj, czy nie ma jakichś wirusów, wyłącz co niepotrzebne. Pamiętam, że mojemu komputerowi zawsze, jaki by nie był, pomagało wyłączenie wszelkiego rodzaju rezydujących w ramie updaterów (flash, java, quick time, etc.) i innego padła (niepotrzebne usługi, jakieś quicklaunche, etc.). Możesz go jeszcze dokładnie odkurzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userdj Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Przepraszam , procesor centrino m 1,73 ghz Jeśli chodzi o usługi i autostart to ja mam prawie wszystko powyłączane...Ściągnąłem odkurzacza , może to pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Odnosze wrazenie, ze m4r chodzilo raczej o fizyczne odkurzanie ;) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...