Skocz do zawartości
userdj

Problem z grami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Nie wiem czy tutaj powinienem pisać o tym . ale napisze.Mam otóż taki problem.Kupiłem 2 lata temu sobie laptopa używanego i wszystko było w porządku , chodziły mi bez zacięć,problemu gry np. GTA SA. Ostatnie zainstalowałem gry które mają podobne wymagania jak GTA SA.No i zaczynają się ciąć , samo gta sa też się tnie. Wcześniej tak z grami nie było... Zainstalowałem Władcę Pierścieni:Bitwa o Śródziemie,Twierdza2,nawet gazetowe z PCFormat np. PSR czy Deadly Race.Próbowałem czyścić system ale nic nie pomagało... Moglibyście mi pomóc,żeby komputer wrócił do starej formy?Jeśli chodzi o format to odpada to z gry,bo nie mam płytki instalacyjnej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System operacyjny Windows XP professional service pack 3

Procesor Celeron M 1,73 GHz

Karta Graficzna: Mobile Intel 915GM/GMS,915GML express chipset

family(128 mb)

Pamięć:512MB

DirectX: 9,0(czerwiec2010)

.NET Framework nie zainstalowany

Sterowniki wszystkie to ja nie wiem czy mam pozainstalowywane... Do karty graficznej mam ostatnie ze strony intela ale innych podzespolow to ja nie wiem

Edytowane przez userdj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonathan, a zdziwisz się, jak Ci powiem, że przeszedłem GTA:SA na prawej stronie siga w 1024x768 i tylko w 2 misjach miałem lekkie przycinki (raz ratowałeś z pożaru lachona, drugi raz wywołałeś pożar w hotelu, innymi słowy dym)? No ale fakt, to był mobility 9700, a nie Intel.

Userdj, skoro format nie wchodzi w grę, to przejrzyj dokładnie komputer i sprawdź co zżera zasoby. Przeszukaj, czy nie ma jakichś wirusów, wyłącz co niepotrzebne. Pamiętam, że mojemu komputerowi zawsze, jaki by nie był, pomagało wyłączenie wszelkiego rodzaju rezydujących w ramie updaterów (flash, java, quick time, etc.) i innego padła (niepotrzebne usługi, jakieś quicklaunche, etc.). Możesz go jeszcze dokładnie odkurzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi