pcmax Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam, Planuję postawić macierz raid 0 na dwóch dyskach 500GB oraz dodatkowy dysk WD 640 Black Edition na dane ważne. Na macierz ma być podzielona na dwie partycje. Jedna na system, druga jako miejsce dla programów zainstalowanych oraz filmy, muzykę, zdjęcia itp. Zależy mi, aby dyski były w miarę szybkie, dlatego szukam dysków 500GB jedno talerzowych. Jakie dyski polecacie do kwoty ok 150zł za sztukę? Na oku mam Samsunga HD502HJ, ale również zastanawiam się nad Barką 12. W zasadzie to w życiu miałem chyba już wszystkie powszechne marki dysków i w zasadzie żaden mnie nie zawiódł dotkliwie. Co myślicie o takim raid'ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zdecydowanie lepiej Samsungi niż Seagate. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Aby nie pozostawiać tak tematu informuję, że stworzyłem Raida0 na dwóch dyskach WD 640 Black Edition. Naprawdę płynniej teraz działa system i teraz widzę, że najbardziej spowalniającą jednostką mojego komputera był dysk twardy. Dyskiem na ważne pliki jest dysk pod USB 320GB ADATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...