Skocz do zawartości
Oczo

cienki Athlon 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Ile można wyciągnac z 2000+.Probowalem i doszedlem tylko 1670@1809 przy napeciu procesora 1,8v.Przy wlaczonym prime 95 temperatura 52st epox8rda 256 DDR/333 gf4ti4200.Dwa wentyle.Chyba wymienie go na 1700+ :?

Czy mozna krecic dalej a jesli tak to do ilu bez dodatkowego chlodzenia???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to jest Athlon w technologi 0,13 podobno kreci sie bardzo slabo ale chce jakiegos potwierdzenia max . do ilu i przy jakich parametrach tj, napiecie ,temperatura itp.Acha mnoznik jest zablokowany!!Krece tylko czestotliwoscia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 2000+ (0.13u) rev A0 :( wycisnolem z niego 1915 jak na razie na chlodzeniu cpc :) mam 49c w stresie kolo 55C moze i wiecej - przy napieciu 1.8V - prinme95 dzialalo kolo godziny potem wylaczylem i zaczolem grac i takie tam - chodzi stabilnie , mysle ze do 1950 pojdzie albo do 2GHz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega dobrze Ci radzil aby go sprzedac. Jezeli jest uzywany na allegro dostaniesz za niego tyle co za nowego 1700+ dlt3c. Kasy dokladac nie musisz a pewniak ze poleci na 2400/2600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co racja to racja jak chcesz sie bawic :) a mnie cieszy ze robie cos czym malo ludziow sie zajmuje :) jak zaczynalem dumac to takie 1915MHz bylo prawie u szczytu tabeli na overclockers.com :) a teraz -> ;( goscie wyciagaja 2700 :))) ale co tammoj procek to jest rev A0 i nie pojdziena tyle chociazbym go weglem podsypywal :) dlatego jak mozesz to zmaieniaj na 1700+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej poslucham waszych rad.Tylko powiedzcie mi ktore (chodzi mi o numery seryjne) najlepiej sie krecą, bo slyszalem ze kazdy sie inaczej kreci (a nawet nie wiem czy beda do dostania w sklepie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodzenie mam chyba niezle glatiach miedziany dalem 80 zl obudowa otwarta z jednej strony no i centralnie na cala plyte ustawilem dodatkowy

wentylator z regulatorem napiecia bo troche chalasuje ale z temperatura doszedlem juz do porządku w stresie 50 - 51 st na 30st na systemie przegladając tylko stronki 36 st/30st.Aha juz sie dowiedzialem moj jest niestety 0,18mi :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...