HQ12 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ehh juz sie zagmatwalem juz samo niewim co slysze raz mi jedna mp3 brzmi lepiej a puzniej zmieniam zdanie wiec sklonilo mnie to napisania tego texu a zapytanie brzmi jak zgrywac mp3 zeby miec iscie zaje...jakosc :twisted: ja zgrywam w ten sposob 192newVBR320 z czem q=0 i vbr=0 czyli niby max jakosc wiec pozostaje jeszcze jaka metode vbr wybrac NEW OLD MTRH ABR czy DEFAULT za cholera niemam pojecia co tam nastawic..i jeszcze jedna sprawa czy lepiej kompresowac w locie czy z pliku ..wszystko prosze rozpatrzyc pod kontem jak najlepszej jakosci mp3 :P ale sie zakrecilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 HQ12 - jakim programem kompresujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 program np. CDex i ustawienia:encoder Lame, mpeg1,bitrate 320kB,output samplerate 48000, guality high, vbr quality vbr=0,vbr-nev -method -pliki większe ale chciałeś najlepszą jakośc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 uzywam CDex'a chodzilo mi glownie o wybor VBR, czyli NEW jet najlepszy ? niewiem jaki jest tylko sens wlaczanie VBR przy 320 :wink: tak samo jak samplerate 48 skoro na plycie i tak jest 44 pewnie wiec mam ustawione na auto :P aha jak robie mp3 w locie to wychodza mi wieksze pliki nizeli jak z wave robie wiec niewiem co lepiej czy ten shize mismas jet spowodowany tym ze (w locie = niestarannie skompresowane) pozatym VBR DEFAULT kompresja mp3 zajumje mi 2x wiecej czasu nizeli w NEW wiec hmm zastanawiajace niby bylem zawsze przkonany ze im dluzej tym lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 wszystko zalezy od kodeka! Moj kumpel zgrywa Audio GoGo 2 na 192, a ja Audiocatalystem na 128 mam lepsza jakosc (z oryginalow, wiec mam porownanie) Jaki tam masz kodek w tym CDEX'ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
space Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 poszukaj w necie ' lame 3.90.2 '. masz tam kilka polecen do wysokiej jakosci (jak na mp3): --alt-preset standard - standard :) (nie powinno byc slychac zadnych przeklaman w wiekszosci przypadkow 99,9% ) --alt-preset fast standard - koduje nieznacznie szybciej niz powyzszy, zadnych anomalii jakosciowych nie powinno byc -- alt-preset extreme - zapewnia troche lepsza jakosc, jezeli powyzsze zawioda (sprawdza sie w okolo 0.15% muzyki) --alt-preset insane (320kbps CBR) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 CDex LAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...