david911 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witajcie Mam w domu starszy laptop Medion MIM 2030 (wygląda tak: I chciałbym zmienić w nim kartę graficzną na obsługującą DXVA (sprzętowy kodek h264). Takie rozwiązanie mam w również wiekowym komputerze stacjonarnym i większość filmów HD i Full HD działa płynnie przy win xp i procku 2,1 (sprzęt jednordzeniowy). Czy w tym laptopie taka wymiana jest możliwa? Czy mam jakiekolwiek szanse na płynne filmy Full HD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Niestety nie masz szansy na wymianę. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A znalazł by się może jakiś inny cudowny sposób na płynne odtwarzanie filmów HD (chociaż 720p)? Może jakieś dekodery pod usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Możesz spróbować z różnymi kodekami, sprawdź jak będzie działać w odtwarzaczu VLC (u znajomego jest znacząca poprawa). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Procesor 1,7 to troszkę za mało na płynne HD; szukam jakiegoś sprzętowego wsparcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Do laptopa czegos takiego nie znajdziesz. Mozesz sobie kupic zewnetrzny odtwarzacz z HDMI albo po prostu zmienic laptop na taki ktory obsluguje juz DXVA. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...