Bezan Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, Poszukuję regulatora obrotów do zatoki 5.25”. Ze względu na to, że większa część tejże zatoki będzie zajęta przez chłodnicę panel musi być możliwie mały (w sensie w głąb komputera). Moje wymagania: - MINIMALNA grubość - regulacja 6 wentylatorów (3 mogą być jako jeden) - pokazywanie temperatur z min 2 czujników - * dobrze jakby umożliwiała podłączenie pompki Laing D5 do jej regulacji - * jeszcze lepiej jakby był do panelu jakiś inteligentny soft regulujący obroty w zależności od temperatury. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Bezan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Wszystko co potrzebujesz ma Aqua Computer Aquaero ale jego cena jest dość wysoka. Możesz też kupić Lamptron Fan Controller FC5 ma niby 30W na kanał więc powinien pociągnąć Lainga i wszystkie wentylatory. Ale nie widziałem jeszcze żeby ktoś miał takie combo i jak to się sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Pomijając dwa ostatnie punkty z wymagań wynalazłem takie paneliki: - Lamptron FC-6 - Scythe "KAZE MASTER ACE " 5.25" Bay Fan Controller - Black - Scythe Kaze Server 5.25" Fan Controller - Black Ma ktoś doświadcenie z którymś? Czy pod wszystkie da się podłaczyć czujnik temperatury wody w WC? Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Bezan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Używam ostatniego i mam podpięty czujnik Bitspowera - działa bez zarzutu. Fajny panelik. Kasy na Aquaero nie miałem ochoty wydawać, bo to dość sporo jak na panel, a też szukałem czegoś, co zmieści się w zatoki przed chłodnicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 ... a też szukałem czegoś, co zmieści się w zatoki przed chłodnicą. Czy mógłbyś napisać ile łącznie cm potrzebuję wolnego by wepchać ten panel przed chłodnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Niech no znajdę linijkę i lampkę... Łącznie z odstającymi radiatorami - 3,5cm głębokości ma cały panel. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Łącznie z odstającymi radiatorami - 3,5cm głębokości ma cały panel. Dzięki :) Czyli powinien wejść na styk. Mam nadzieję, że wtyczki jakoś nie powiększą zapotrzebowania na miejsce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nie, Wtyczki są na pcb i są niziutkie. Radiatory na tranzystorach są prostopadle do PCB, dlatego odstają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Też mam Kaze server i mogę go polecić. Jednak do Lainga Ci się nie nada, chyba, że lubisz zasmażkę. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...