Skocz do zawartości
mamool

Pomoc w doborze zasilacza i budy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do kupna nowej budy i zasilacza. Na razie posiadam taki sprzęt:

CPU : i7 860@stock

mobo : Asus P7P55 LX

RAM : 3072 MB Kingston DDR3 1333Hz

GPU : XFX GTX 260 55nm

zasilacz : Qoltec Storm 650W

buda: Raidmax Ninja

lecz pod koniec roku mam zamiar wymienić kartę graficzną. Na obie rzeczy chciałbym wydać nie więcej niż 900zł, jednak jeśli naprawdę będzie warto dopłacić to mogę zainwestować w to 1000zł.

Zastanawiałem się nad Fractal Design Define R3 Black Pearl. Czy jest to dobry wybór??

Jestem otwarty na wszelkie inne propozycje

Edytowane przez mamool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz zmien na to co podal andrew , na pewno duzo lepsza konstrukcja od tego ocz'a , albo troche drozej mozesz kupic ... albo w sumie nie ma to sensu , ten zasilacz co podal andrew jest bardzo oplacalny i nie ma sensu kupowac czegos drozszego a zarazem slabszego.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tych obudowach?-Lancool Midi-Tower K62 Black & Thermaltake Element G VL10001W2Z. Podobno są przystosowane do LC a za rok będę wodował kompa i nie chcę kupować nowej budy za rok...

Edytowane przez mamool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj podczas przeglądania obudów na Yooki.pl. Jedna obudowa... oczarowała mnie. Była to BitFenix Colossus. Czy jest sens ją kupić? Bo jak tak to już zamawiam pre-order.

Moim zdaniem świetna buda , jak bym kupował bude pod AC to najprawdopodobniej ta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam za odswiezanie starego tematu, przepraszam tez za cytowanie obrazków ...

jedno mnie zastanawia w przypadku tych OCZ-ów ...

dlaczego wersja 600W i 700W ma identyczną tabliczkę znamionową? tzn. ten sam amperaż a inny wynik w watach ...

dlaczego?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi