mamool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam. Przymierzam się do kupna nowej budy i zasilacza. Na razie posiadam taki sprzęt: CPU : i7 860@stock mobo : Asus P7P55 LX RAM : 3072 MB Kingston DDR3 1333Hz GPU : XFX GTX 260 55nm zasilacz : Qoltec Storm 650W buda: Raidmax Ninja lecz pod koniec roku mam zamiar wymienić kartę graficzną. Na obie rzeczy chciałbym wydać nie więcej niż 900zł, jednak jeśli naprawdę będzie warto dopłacić to mogę zainwestować w to 1000zł. Zastanawiałem się nad Fractal Design Define R3 Black Pearl. Czy jest to dobry wybór?? Jestem otwarty na wszelkie inne propozycje Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez mamool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) A czemu chcesz wymienic ten zasilacz? nie jest taki tragiczny, do GTX'a 460 wystarczy spokojnie. Buda zla tez nie jest.. Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jeżeli ta obudowa Ci się podoba to może być. Jakość wykonania jest dobra. Zasilacz, np. Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Wiem że GTX 460 starczy ale będę polował na GTX 470/475, a poza tym buda nie jest w za dobrym stanie wizualnym... A moglibyście mi polecić podobny zasilacz jednak modularny? Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez mamool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) OCZ ModXStream Pro 700W Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zasilacz zmien na to co podal andrew , na pewno duzo lepsza konstrukcja od tego ocz'a , albo troche drozej mozesz kupic ... albo w sumie nie ma to sensu , ten zasilacz co podal andrew jest bardzo oplacalny i nie ma sensu kupowac czegos drozszego a zarazem slabszego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Czyli zamówię tego Seasonic'a. Czekam na propozycje innej obudowy ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 CM Dominator II 692 Adv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) A co sądzicie o tych obudowach?-Lancool Midi-Tower K62 Black & Thermaltake Element G VL10001W2Z. Podobno są przystosowane do LC a za rok będę wodował kompa i nie chcę kupować nowej budy za rok... Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez mamool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zobacz jeszcze serie HAF od CM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamool Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Po konsultacji z rodzeństwem wybór stanął pomiędzy COOLER MASTER HAF-922 ,a Lancool DragonLord K62. Proszę o rady którą z nich mam wybrać ,uzasadnienie mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z obu będziesz zadowolony więc wybierz tą, która Ci się bardziej podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamool Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dzisiaj podczas przeglądania obudów na Yooki.pl. Jedna obudowa... oczarowała mnie. Była to BitFenix Colossus. Czy jest sens ją kupić? Bo jak tak to już zamawiam pre-order. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Nowoczesna, system okablowania fajny itp :D Ale spotkalem sie z komentzarzami ze juz lepiej NZXT Phenom. Ale ciezko mowic o budzie ktorej w sklepach jeszcze nie ma :P Tu na forum i na pclabie byl o niej news, poczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dzisiaj podczas przeglądania obudów na Yooki.pl. Jedna obudowa... oczarowała mnie. Była to BitFenix Colossus. Czy jest sens ją kupić? Bo jak tak to już zamawiam pre-order. Moim zdaniem świetna buda , jak bym kupował bude pod AC to najprawdopodobniej ta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 W środku wygląda jak HAF 932. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamool Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Znajomy informatyk polecił jeszcze to: Obudowa Cooler Master HAF X - RC-942-KKN1-GP + GRATIS! :: Yooki.pl Jednak Colossus ma swój image... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) przepraszam za odswiezanie starego tematu, przepraszam tez za cytowanie obrazków ... jedno mnie zastanawia w przypadku tych OCZ-ów ... dlaczego wersja 600W i 700W ma identyczną tabliczkę znamionową? tzn. ten sam amperaż a inny wynik w watach ... dlaczego? Edytowane 16 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Poniewaz ten zasilacz nie posiada dwóch osobnych lini 12v i ich laczne maksymalne obciazenie tych zasilaczy sie rozni , jeden moze oddac 504W na lini 12v a drugi 552W. Edytowane 16 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...