Skocz do zawartości
Songoku

ATI nie daje o sobie zapomnieć :R360 Atakuje

Rekomendowane odpowiedzi

Ati niebawem ma wypuścic "nowy": procesor graficzny o nazwie R360 .Będzie to tylko jednak ulepszenie R350 .Narazie wiadomo ze ma mieć podwyższoną częstotliwość taktowania rdzenia do ponad 400 MHZ.ATI zostaje jedna przy produkcji w 0.15 mikrona tłumaczac sie ze chce jak najszybciej wydac "nowy" układ no i kosztami przejścia na 0.13mikrona.Jak juz wiecie nastepca r360, czyli r400 ma byc juz w 0.13mikrona i ma sie pojawic pod koniec roku.Juz pozostaje nam tylko czekac na jego testy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na 360 np. leje bo to zwykly i kolejny nabijacz kasy.

Jak juz mam cierpiec z kasa to poczekam na nowa technologie r400 i wtedy to bedzie dopiero zauwazalny skok wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI zaczyna robic to samo co nVidia - wydawac nabijacze kasy. Niestety, to slabsza kondycja konkurentki dala ATI taka mozliwosc. I tu mamy idealny obrazek, ze hasla "nV do piachu!!!" sa bzdura, bo wykoszenie konkurencji daje wlasnie takie kwiatki jak r360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie firmy zachowują się teraz gorzej niż AMD i Intel :?

Przebijają się <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wartymi przeróbkami tylko po to żeby mieć "najszybszą" kartę na rynku, której przecież ani nikt nie kupi ani gry tak naprawdę wiele nie zyskają....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie firmy zachowują się teraz gorzej niż AMD i Intel :?

Przebijają się <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wartymi przeróbkami tylko po to żeby mieć "najszybszą" kartę na rynku, której przecież ani nikt nie kupi ani gry tak naprawdę wiele nie zyskają....

Ja sie z tym niezgodze , NV35 było dobrym posunieciem a nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wartą przeróbką.R350 już mniej zyskał w stosunku do R300 ale dobrze że Ati coś robi IMHO im więcej wydają nowych kart tym lepiej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech wypuszczaja co tydzien nowa karte :) . Za jakis czas bedzie mnie stac na to zeby kupic karte ktora w 1024x768 4xAA 8xAF bedzie mi wyciagac ponad 50 klatek w kazdej grze :) Wtedy bedzie wypas :wink:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to są tak wielkie firmy, ze napewno maja przebadane reakcje rnku i pewno wiedza ze posiadanie najszybszej karty na rynku daje dodatkowe zyski. Ja mam gdzies ten ich cały wyścig, wazne dlamnie ze jest konkurencja i licze na spadek ceny radka 9500 :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im więcej nowości tym lepiej. Zobaczcie- teraz R 300 Radeon 9500/9700 będzie aż 3 generacje wstecz! :) Może będzie wyprzedaż i zamiast dzisiejszych 1200 zł za 9700 zrobi się 600- było by całkiem fajnie :)

Niech się tłuką :twisted:

PS- co do AMD i Intela- dzięki konkurencjii mamy dzisiaj Bartona 2500 za 400 zł, a raptem może 1.5 miesiąca temu blisko za 1000 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R360 moim zdaniem będzie wielkim niwypałem dopiero R400 pokaże prawdziwą moc jaką pokazał R300.

oby niebyło tak beznadziejnie jak mowisz bo jeszcze Ati zaczie robic przekrety ze sterownikami na taką skale jak NV :? ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa karta graficzna powinna oznaczac spaek cen starszych modeli. Tyle, ze zanim trafi na szersza skle do Polski to juz R450 zrobia. Najwazniejsze, by ceny radkow 9700 pospadaly - chetnie bym takiego na 18 dostal (zwlaszcza PRO) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do R360 to kit ceny straszne pewnie pozatym czy to nie jest tylko podrasowana R350 :?: .Narazie mnie to gila dzisiaj odebrałem mojego Sapphire 9500PRO Atlantis 128MB(Infineon 3,3) na czerwonym laminacie i będzie jazda 8) :wink: , co najlepsze jest soft do oc od producenta 8O :P :twisted: :twisted: :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...