Jump to content
Sign in to follow this  
TeLe

pizze "ze sklepu"

Recommended Posts

j/w.

jakie gotowe pizze ze sklepu polecacie?

ja zacznę od: McKennedy American Style Hawajska. kosztuje dużo jak na gotową pizze, bo 8zl, ale jest naprawde mega dobra. można dostać w lidlu. można ją sobie oczywiscie dopieścić w domu, wrzucając wiecej sera :D ja tak lubie :]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pizza 4 sery z biedro też jest niezła ;)

 

Ale osobiście wolę kupić gorącą pizzę albo zrobić własną (ofc z przepisu RS).

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak już ze sklepu, to wybieram -Pizza Rigga Dr.Oetkera, jest kilka rodzajów:

 

Serowa-dla tych co lubią.

Wiejska-kabanos+jajko

Z kurczakiem,papryką i kukurydzą

Z pieczarkami (mój typ)

Salami-z dodatkiem ziół

Z szynką(mój typ nr.2)

 

Mają specyficzny smak i aromat,ciasto jest miękkie i rozpływa się w ustach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I jest bardziej niezdrowa/tucząca niż normalna pizza. Jak większość tego typu jedzenia z mrożonek. Już lepiej zrobić samemu ze świeżych składników, a nie żywić się półproduktami. Sam coś o tym, bo często jadałem takie pizze z biedronki czy te Rigga. Niektóre były faktycznie smacznie, ale bardzo szybko rozwaliłem sobie żołądek co do dziś odczuwam i do tego przytyłem jakieś 12 kg i to zaledwie w 3-4 miesiące. Jak dla mnie to dość sporo i teraz ogólnie unikam mrożonek, a fast foody ograniczam do minimum. Czyli jak nie mam czasu na zrobienie obiadu. A pizze wolę zrobiś z własnego przepisu lub tego od RS. W zasadzie obie się robi podobnie tylko daje inny sos pod składniki. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiecie co mnie dziś zabiło?

 

Dzwonię do Pizza Hut chcąc zamówić pizze prostokątną a oni w słuchawce...

 

-przepraszamy ale się kończyły prostokątne i uprzedzę że skończyło się grube ciasto...

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polecam Ristorante Dr.Oetkera i te z Biedronki z chłodziarki (NIE MROŻONE). Ogólnie wolę cienkie ciasto, nie jak Rigga :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiecie co mnie dziś zabiło?

 

Dzwonię do Pizza Hut chcąc zamówić pizze prostokątną a oni w słuchawce...

 

-przepraszamy ale się kończyły prostokątne i uprzedzę że skończyło się grube ciasto...

 

No i ? Ciasta przygotowują z różnych rodzai mąki i ów ciasto musi garować(rosnąć w specjalnym jakby piecu). Widocznie nie wyrobili się z przygotowaniem ciasta. Wiem bo pracowałem w PH i bywały takie sytuacje.

Edited by Devil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rigga czy domowa-(własnej roboty) ,ciasto-(jak dla mnie) musi być grube,chyba że ktoś ma problemy z przemianą materii,to nie może sobie pozwolić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devil@

 

Za duzo się spodziewałem, myślałem, że to zwykła pizzeria a prawdopodobnie to tylko mrożonki O_O, króluje dominium frambee

 

Devil@

 

Za duzo się spodziewałem, myślałem, że to zwykła pizzeria a prawdopodobnie to tylko mrożonki O_O, króluje dominium frambee

 

a i brakuje mi tego, że po prostu ktoś wexmie mąke i zrobi pizze O_o, to nawet to już jest trudne w dzisiejszych czasach...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak jest sporo zamówień to owszem. Nie twierdzę, że akurat w tej pizzerii zaistniała taka sytuacja. Ale jak pracowałem u siebie we Wrocławiu to zdarzało się że zabrakło grubego ciasta, bo te gotowe co było w chłodni zeszło, a te co wyrastało musiało odleżeć troszkę zanim trafiło do pieca. Ogólnie priorytetem byli tu klienci w restauracji, a nie Ci w dostawie. Taka polityka firmy. Dlatego nawet jak było ciasto, ale w małych ilościach to się informowało klientów dzwoniących o ich braku. Zakładam, że trafiłeś na taką właśnie sytuację. A tak po za tym moje zdanie o tej pizzeri mam już wyrobione i o niektórych rzeczach wolałbym bym nie pisać. W każdym razie ich ceny są mocno wygórowane ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

najtańszą pizze w promocji polecili mi za 35zł.... ja zazwyczaj zamawiam prostokątne za 21zł bo można płacić kartą przy dostawie, jak mam gotówke to tylko dominium frambee... nawet dagrasso jest juz kiepskie, ciasto im się rozpada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da Grasso omijać z daleka. Mam na osiedlu ich punkt. Zamówiłem pizze i smakuje tak jakby zrobić samo ciasto jakiś najtańszy sos i najtańsze składniki z biedronki. Ogólnie nie smakuje to jak pizza. Raz spróbowałem i podziękuję. Najważniejsza zasada jaką właściciel pizzerii musi znać to JAKOŚĆ. Jak nie będzie jakości to prędzej czy później może się spodziewać zwinięcie interesu. Co innego jak pizzeria jest w mieście gdzieś blisko powiedzmy dworca PKP/PKS, lotniska. Gdzie sporo przypadkowych osób może zajrzeć i coś zjeść. A co innego pizzeria na osiedlach, gdzie musza liczyć na stałych klientów. Da Grasso to sieć podobnie jak Telepizza. Tyle, że ta druga jest jednak lepsza. Chociaż do dobrej pizzy to jednak im troszkę jeszcze brakuje. Dla Wrocławian mogę polecić w zasadzie 3 pizzerie: Przede wszystkim PizzaStation, bo to najlepsza pizza jaką jadłem w dość przystępnej cenie. Druga to oczywiście Pizza Hut, ale te chore ceny. Trzecia to Pizza Roma. Najbliżej jej w smaku do pizzy włoskiej. W zasadzie bym dał jej 1 miejsce, ale jednak PizzaStation i PizzaHut lepsza, a Roma też nie grzeszy niskimi cenami. W każdym razie w stosunku do cena/jakość PizzaStation wypada najlepiej. Z osiedlowych pizzerii to jednak loteria i każdy sam musi sobie trafić na odpowiednią. Teraz we Wrocławiu na niektórych osiedlach są po 3-4 pizzerie i to takie co serfują również Gyros.

 

 

Troszkę zboczyłem z tematu, ale mam nadzieję, że dla osób mieszkających od niedawna we Wrocławiu, albo przybywającym tymczasowo, będzie to cenna informacja przy wyborze Pizzerii. Wracając do Pizzy Hut to niektóre lokale nie oferują dostawy. Trzeba mieć to na uwadze!

Edited by Devil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostatnio jadłem pizze z Dominium bo dawali dostawę gratis i drugą pizze za darmo.

Pewnie bym częściej zamawiał, ale były strasznie małe, a wzięliśmy w sumie największe.

 

Jedyne czego nie mogę się przyczepić to smak pizzy, a szczególnie papryczek jalapeno.

Kumple nie przepadają to zjadłem całą papryczkę z pizzy i była porównywalna do tej co kupuje luzem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nie lubię tych pizz ze sklepu bo mają dziwny smak. Twarde ciasto zawsze, mało składników, a do tego nie przepadam za cebulą, która jest w prawie każdej pizzy...

 

Wolę zrobić samemu, to już chociaż o składniki się sama zaopatrzę takie jak będę chciała ;)

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Również wole metodę - "zrób to sam" - cieniutkie ciasto ( z dodatkiem ziół prowansalskich ) ,na górę dodaję- to na co mam ochotę ;) 

 

P.S. Z Dominium - da się zjeść , ale wielkość - nie "powala"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.