Skocz do zawartości
artimax

instalacja windows xp z pendrive

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem z laptopem HP530 nie mogę zainstalować z USB windows xp..pena dobrze zrobiłem bo w innym kopie instaluje się z usb sprawdzałem w moim HP530 nie można a w Biosie mam dobrze ustawione 1 usb odpalam z usb i obraz ciemny i nić się nie dzieje czy ktoś wie jak to zrobić.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki napęd? Zwykły - najzwyczajnieszy napęd CD/DVD jak ten montowany z zwykłym komputerze. Są do tego kable i rozwiązuje to takie właśnie głupie problemy z laptopami. Niech zgadnę - chcesz instalować z USB, bo napęd w lapku nie widzi płyty przerobionej w nLite?

To że musisz nie oznacza od razu, że Ci się uda. Jak byś zaczął instalację tuż po moim poprzednim poście, to system już by pewnie stał ;]

Skoro pen działa na innym kompie, to są 3 opcje:

1. Trzeba długo poczekać i ruszy - czasami się tak zdarza na niektórych kompach i nic z tym nie zrobisz.

2. Musisz zintegrować sterowniki do laptopa - głównie chodzi o sterowniki kontrolera dysku (chipsetu). Ważne: tryb tekstowy.

3. Niektóre sprzęty tak mają, ze nie rusza z pena i koniec. Może nie lubią XP na penie, może mają błąd w funkcjach biosu.

Edit:

Oczywiście XP ma SP3, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi