marchwiak5 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Moj obecny komp to: -amd x2 240 @ 3,6ghz -ASrock M3A770DE -ddr3 2gb goodram 1333 -grafa hd 5750 -zasilacz mc400 Poniżej szczegóły z everesta: Dziwne zachowanie polega na swoistym dopisywaniu sie terenu - w mafii 2 dorysowują się niektóre samochody, w crysis otoczenie, w battlefield bc2 cienie pojawiają się i znikają, poniżej filmik z call of juarez 2: http://www.youtube.com/watch?v=pwO8KXhSCMs Nie jest to typowe dorysowywanie, bo nie dotyczy całego terenu ale tylko niektórych jego fragmentów, a fps są po 40-50 i gra chodzi stabilnie. Co istotne poprzednio miałem hd4670 i sprawa miała się dokładnie tak samo i głównie dlatego zdecydowałem sie na zmianę grafiki, czego może to być powodem? Ramu myślę że na xp jest dość, przy grach zabijam procesy niepotrzebne ale jest to samo, może winny jest brak l3 procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Jak ustawisz procesor na domyślne ustawienia to też się tak dzieje ? Stery do grafy najnowsze ? Directx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Bardziej mi to wygląda na ustawienie szczegółowości w wyświetlaniu gier. Coś na zasadzie: ustawienie 50% wyświetla do 100m przed graczem, 80% do 200m. Widać, że deski w okopie pojawiają się jak gracz na nie patrzy, jeśli schowa się za worki to znikają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchwiak5 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 tak directx jest, sterów przy obu kartach próbowałem różnych, z wyświetlaniem właśnie nie w każdej grze sie to da ustawiać, a domyslnie powinno byc to chyba prawidłowo ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Jak kiedyś się pytałem na forum o to "udzielono" mi odpowiedzi, że to wina optymalizacji sterowników. Ja mam tak samo na G8800GT i jak na razie nie wymyśliłem sposobu wyeliminowania tego. Najbardziej wk*iające (za przeproszeniem) jest to, że strzelam do wroga, a jak włącze przybliżenie to widzę, że strzelałem do kamienia, a ludek był za kamieniem :/ mimo, że sprzęt wydajniejszy x3 i 4gb. Edytowane 27 Września 2010 przez konkurs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Widocznie to jest sposób producentów na coraz większą wydajność gier. Dawniej jak ktoś sobie umyślił, że chce widok na 2km do przodu, to miał go, gdy tylko gra na to pozwalała. Obecnie sterowniki (za przeproszeniem) wpierniczają się w ustawienia gier. Jednak na cholerę mi 100FPS, skoro grafika przypomina rozciągane 640x480...? Można próbować instalować sterowniki z CD dołączonej do karty, ale im nowsza karta, tym większe szanse, że są one tak samo modyfikowane. Poza tym jest jeszcze kwestia, że nie każda nowość będzie chciała działać ze starszymi sterownikami. Ratunkiem mogą być wymuszone ustawienia dla DirectX/OpenGL - na pewno są w panelu nVidia, w ATI nie wiem. Ewentualnie dodatkowe programiki pisane przez fanów gry, które używają nieudokumentowanych ustawień. Podobny temat na forum był i sam chyba coś tam odpisywałem. Generalnie wynik był taki, że mimo ustawień w grze, za nic nie dało się uzyskać zwiększenia widoku lub poziomu detali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 A powiedz kolego czy reinstalowałeś ostatnimi czasy windows? (format c: zalecany) To jest XP sp2, sp3 ? (sprawdzałeś na win7?) Masz wszystkie aktualizacje? (spróbuj bez). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...