Skocz do zawartości
Adamus2

JAKA CICHA, PORZĄDNA, GRUBA, MOCNA OBUDOWA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich.

Czy mógłby ktoś mi polecić jakąś dobrą, naprawdę porządną obudowę MIDI-TOWER ?

Musi być przede wszytkim cicha, mieć dużo miejsca w środku aby można byłą ją jeszcze obłożyć korkiem, matą, itp.

Musi być porządnie wykonana, dobrze spasowana, z grubej balchy

Musi też być jak najmniej podatna na wibracje, itd.

Nie musi być ładna - to jest najmniej akurat ważne bo i tak będzie prawie niewidoczna.

Po prostu potzrebuję czegośc naprawdę cichego i porządnego za ~200 złotych.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moze nie do 200, tak w okolicach ~250.

A chcę kupić właśnie bez zasiłki - mam Fortona 350W więc raczej nie opłaca mi się kupować z zasilaczem.

Tyle że gdzie ja dostanę nowe Enlighty bez zasiłki............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem niedawno do nich z pytaniem o budy bez zasilacza i dostalem odpowiedz ze nie ma z tym problemu.

Wystarczy wowczas od podanej ceny odjac 160 PLN i juz wiemy ile trzeba bedzie zaplacic.

Sam sie zreszta zastanawiam nad ktoryms z bigtowerow - prawdopodobnie bedzie to Dragon. Drazni mnie tylko troche ta klapka zakrywajaca napedy CD itp. Dla mnie to kompletnie zbedna rzecz.

Cenowo te budy bez zasilacza zaczynaja wygladac duzo rozsadniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem niedawno do nich z pytaniem o budy bez zasilacza i dostalem odpowiedz ze nie ma z tym problemu.

Wystarczy wowczas od podanej ceny odjac 160 PLN i juz wiemy ile trzeba bedzie zaplacic.

a nie 110 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie 110 ?

Raczej 160, ale sprawdze jeszcze jutro dokladnie bo maila wysylalem z pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena tego anteca też jest "odlotowa" Dołączona grafika buhahahaha... 800 zeta !!!

brzmi to śmiesznie z ust kogoś kto w emblemacie ma taką furę...pewnie Matchbox buhahahaha... 80 zeta !!!

a co tu ma mój emblemat do tego ?! avatarek przedstawia forda gt40 który mi się bardzo podoba i dałem go na avatara i tyle... wyluzuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co tu ma mój emblemat do tego ?! avatarek przedstawia forda gt40 który mi się bardzo podoba i dałem go na avatara i tyle... wyluzuj

A ja miałem kaprys, podobał mi się Antec to go kupiłem i tyle... I co z tego, że prawie 800 zeta... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja miałem kaprys, podobał mi się Antec to go kupiłem i tyle... I co z tego, że prawie 800 zeta... :D

i co z tego że 800 zeta ?! Dołączona grafikaheh... tylko imho cena trochę po byku Dołączona grafika a gościu ma do wydania na bude 200 zeta więc 800 to "lekka" przesada Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co z tego że 800 zeta ?! Dołączona grafikaheh... tylko imho cena trochę po byku Dołączona grafika a gościu ma do wydania na bude 200 zeta więc 800 to "lekka" przesada Dołączona grafika

no to trzeba kasy dozbierać :( . Cena...no cóż za przyjemności się płaci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to trzeba kasy dozbierać :( Cena...no cóz za przyjemności się płaci :D

hmmm... wyobraź sobie że niektórzy nie mają aż tyle pieniędzy :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co Dares nie lubie ludzi ktorzy sie przechwalaja. Masz kase to ty masz kase. Inni jej raczej nie mają. Jeżeli zas chodzi o ta twoja bude to mozesz ja sobie w dup... wsadzic. Chyba musiales z plotka spasc bo ja nie widze roznicy pomiedzy twoja buda a Chiefteciem, a roznica cenowa to blisko 550 zeta.

P.S. Jak chcesz sie pieniedzmi chwalic to daj nowy temat: kto ma bogatych rodzicow (alternatywnie kto ma duzo kasy). Oczywisl ten temat to zaloz na Oślej Łączce. LOL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co Dares nie lubie ludzi ktorzy sie przechwalaja. Masz kase to ty masz kase. Inni jej raczej nie mają. Jeżeli zas chodzi o ta twoja bude to mozesz ja sobie w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... wsadzic. Chyba musiales z plotka spasc bo ja nie widze roznicy pomiedzy twoja buda a Chiefteciem, a roznica cenowa to blisko 550 zeta. 

P.S. Jak chcesz sie pieniedzmi chwalic to daj nowy temat: kto ma bogatych rodzicow (alternatywnie kto ma duzo kasy). Oczywisl ten temat to zaloz na Oślej Łączce. LOL.

od tego chełmu na głowie i upałów na dworze to chyba coś Ci się pod nim przegrzało. Bo nawet liczyć nie umiesz :D Policz jeszcze zasiłkę Antec'a i zobaczysz jak stopnieje ta różnica.

Pieniądze od rodziców to sam chyba bierzesz, skoro takich argumentów używasz... I nie mów a o kasie , bo jeszcze w lutym miałem poczciwego Abita BE6-II i P3 500 Mhz... sam widzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bede mial cos takiego za 440 :evil: 

buda jest super cicha bo sprzedaja bez zasilaczy :lol:  :lol:  :lol:

Też o niej myślałem ale jest bez zasilacza, a on mi właśnie padł :D Jak dodać do jej ceny zasiłkę Antec'a to wyjdzie, znacznie powyżej 800 zeta... a wtedy biada. Niektórzy to skorzy zlinczować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Chyba musiales z plotka spasc bo ja nie widze roznicy pomiedzy twoja buda a Chiefteciem, a roznica cenowa to blisko 550 zeta.

No cóż Ty nie widzisz różnicy. Spod takiego chełmu.... :D Inni dostrzegają.....

A teraz bardziej łopatologicznie:

- buda kosztuje - 780 zeta,

- włożony do niej zasilacz (Antec TruePower 430W) - osobno 530 zeta.

Pytanie ile kosztuje buda?

Dodam tylko, że w Antku dostajesz 3 wentyle w cenie, ktorych nie ma w Chiefie. Odejmij sobie od tej ceny, która Ci wyszła. To co otrzymałeś to mniej niż 250 zeta. Matematyka jest jedna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chelm chelmem, czasem nic nie widac.

W sumie to do niedawna na poczciwym PII333 jechalem wiec tez nowego sprzetu nigdy nie mialem za duzo. Teraz pewnie tez troche uplynie nim cos zmienie.

Zwracam honor co do tej obudowy. Bo czytajac posta zrozumiale ze za sama bude dales 800zeta, bo o taka sie chlopak pytal. No ale skoro sam zalilacz Antec TruePower 430W to jakies 530 zyla no to by sie zgadzalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Chyba musiales z plotka spasc bo ja nie widze roznicy pomiedzy twoja buda a Chiefteciem, a roznica cenowa to blisko 550 zeta.

No cóż Ty nie widzisz różnicy. Spod takiego chełmu.... :D Inni dostrzegają.....

A teraz bardziej łopatologicznie:

- buda kosztuje - 780 zeta,

- włożony do niej zasilacz (Antec TruePower 430W) - osobno 530 zeta.

Pytanie ile kosztuje buda?

Dodam tylko, że w Antku dostajesz 3 wentyle w cenie, ktorych nie ma w Chiefie. Odejmij sobie od tej ceny, która Ci wyszła. To co otrzymałeś to mniej niż 250 zeta. Matematyka jest jedna :D

heh... mata jest jedna ale za bude wychodzi niecałe 300 zeta :] [buda 786 zasilka 489]... no i tak wychodzi cena za zasilacz 500 zeta !! :] jak za 200 zeta masz pożądną zasilkę chieftec'a :] ja juz kończe ten temat bo widze że inni się zacieli... eeeh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...