Gość hrdzx Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Witam, mam taki oto problem, kupiłem dzisiaj laptop : Asus :: K52DE-EX015 V120/2048/320/DVD-RW bez systemu Ściągnąłem sobie Windows 7 Professional (x64) - DVD (Polish) , z MSDN-A(jestem studentem więc mam oryginał za free), wszystko wygląda fajnie, nagrywam płytkę jako obraz płyty na DVD, odpalam , wybieram język itp, klikam dalej i wyskakuje mi taki oto błąd: ------------------------------------------------------------------------------------ Ładowanie sterownika: Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz. Uwaga. jeśli nośnik instalacyjny systemu Windows znajduję się w stacji dysków CD/DVD, możesz go bezpiecznie wyjąć w celu wykonania tego kroku. ------------------------------------------------------------------------------------ naciskam ok wyskakuje: ------------------------------------------------------------------------------------ Nie znaleziono żadnych sterowników urządzeń. Upewnij się , że nośnik instalacyjny zawiera odpowiednie sterowniki, a następnie kliknij przycisk Ok. ------------------------------------------------------------------------------------ Wkładałem płytki ze sterami które miałem wraz z lapem i nic, ściągałem jakieś drivery z oficjalnej strony Asusa pod ten model też nic, jak niby mam dostarczyć do LAPA te stery jak nie mam systemu? I nie wiem co dalej robić....w BIOSIE raczej nie ma co zmieniać bo to raczej nie od tego...., nie wiem...próbować ściągnąć coś innego? może LINUX? szukałem coś na necie, niby goście mają podobny problem , ale w żadnym temacie w którym czytałem nikt nie udzielił jednoznacznej odp. co zrobić...... jak ktoś pomoże to STAWIAM PIIIIWWOOO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zintegrować sterowniki lub przestawić tryb pracy dysku i instalować sterowniki na postawionym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hrdzx Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 można tą myśl jakoś rozwinąć? tak w skrócie, od czego powinienem zacząć, nie miałem nigdy do czynienia z laptopami, zawsze pc... i teraz nie bardzo ogarniam temat, jak mam zintegrować sterowniki czy zmienić tryb pracy dysku, jak nie mam żadnego systemu, w BIOSIe coś takiego da się zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Integracja sterów - jakiegoś kompa masz, bo pobrać obraz DVD i wypalić na telefonie raczej jest ciężko. Tryb pracy dysku - łatwo znaleźć w biosie, bo w laptopach jest tam zazwyczaj 5 opcji na krzyż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel152 Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 a to czasem nie woła o sterownik sata do dvdrw ? spróbuj z flaszki zbootować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 U mnie na stacjonarce ten sam Win7 Pro x64 z MSDN ten sam blad wyrzucil. DVD/Pendrive. Sciagnalem sobie inny obraz Win7 i poszedl bez niczego. Mysle ze cos w nim skopali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...