Mumin Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 witam. chciałbym zmienić sprzęt, z tego co w sygnaturce na coś nowszego, z przeznaczeniem wyłącznie do grania (Mafia II, F1 2010, Wiedźmin 2 jak już będzie, TDU2). do netu i pisania jest laptop, do filmów TV. i teraz tak, nie nastawiam się na podkręcanie, grać będę sporadycznie. konsola to osobny temat, jedno drugiego nie wyklucza. chciałbym: - proc - AMD Phenom II X4 965 BE (ewentualnie 955), do dostania za ok 500 zł, nie wiem czy do casualowego grania jest sens, czy warto do lekkiego OC brać BE, - mobo - ASRock M3A770DE - ASRock 770 Extreme 3 - 870 Extreme 3 - nie mam pojęcia, czy jest sens płacić za extreme, skoro M3A770DE zbiera takie dobre opinie. Z drugiej strony różnica cenowa jest tak niewielka, że choćby USB 3.0 jest przekonujące ;) Kręcić nie będę, może tylko dla zasady;) - RAM - 4GB goodramów 1333 (z zestawów Miguela), nie warto z tego co widzę kupować czegokolwiek innego, ale inne propozycje rozpatrzę, - grafa - gtx460, gigabyte z niereferencyjnym chłodzeniem, palit sonic, gainward, tutaj sprawa chyba najprostsza. Dziękuję za wszelką pomoc i sugestie, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) GTX 460 od Gigabyte/MSI będzie lepszym wyborem. Możesz kupić Q9450/Q9550 zamiast zmieniać platformę na AM3. Edytowane 6 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 cenna sugestia, warta rozważenia. nie brałem pod uwagę takiej opcji z uwagi na chęć przejścia na młodszą i chyba bardziej rozwojową platformę. cenowo z tego co widzę opcja z q9550 wychodzi jakieś 100 zł taniej. i nie wiem czy ten mój abit swobodnie to ogarnie, bo już teraz robi jakieś krzaki, nie wstaje (tylko kiedy przełożę zworkę od "clear cmos"). nie wiem czy to na pewno płyta, czy proc, a zakładając większą wymianę nie zainteresowałem się tym bardziej. może jednak warto pobawić się bardziej przy okazji jesiennych wieczorów;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...