ths# Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Witam, chciałbym wymienić procesor, nie interesuje mnie modernizacja całego zestawu. Zamierzam zakupić Windowsa 7 Professional 64-bit. Oprócz procesora 2x2GB DDR2.Wszystko pod płytę Abit IP35. Komputer służy głównie do pracy, potrzebuję dużo ramu i dobry proc. Dlatego chciałbym usprawnić tą konfigurację. Chciałbym wymienić również dwa już wysłużone dyski (Maxtora i Samsunga) - jeden z nich pod system (500GB), drugi na multimedia (1TB). Dobrze rozumiem że socket LGA 775 do nowych nie należy, chciałbym jednak wykorzystać ten konf. Procesor - Core 2 Duo E6750 - chłodzenie (Scythe Infinity) Płyta główna - Abit IP35 Pamięć - Patriot 2GB (2x1GB) CL4 EP LLK Dual DDR2 800 HDD - Maxtor 120 GB , Samsung 250 GB, WD Caviar 320GB 7200 16MB WD3200AAKS Nagrywarka - DVD-RW LG GSA-4163B Karta graficzna - GeForce - PALIT 8800GT 512 Zasilacz - Corsair 520W // Obudowa - Antec P182 Proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Napisz ile chcesz wydać na modernizację. Wstępnie to jedynie mogę co do dysków to polecam Samsunga F3 500GB i F3EG 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Kręciłeś proca? 3,6-3,7 ghz da mu sporego kopa. No chyba, że myślisz o 4 rdzeniach, wtedy z tańszych zostaje głownie seria q6x00 i następnie dopiero q9x00 i to nie wszystkie, abit zbankrutował i dlatego też brak oficjalnego wsparcia do ostatnich modeli pod LGA 775, jak E8x00 rewizji E0 czy Q8x00 i właśnie niektórych q9x00. Ewentualnie zostaje wgranie modowanych biosów które współpracują z tymi prcesorami ale tu nie mogę zapewnić czy wszystko będzie ok. Pamięci masz zamiar wymienić czy dołożyć do 6 gb? Jeżeli chcesz je dołożyć do tych co masz to szukaj kości o podobnych parametrach (cl4-4-4-12 800mhz), najlepiej tego samego producenta. Dyski moge polecić samsungi, nigdy nie miałem z nimi problemów ale lepiej aby wypowiedział się ktoś kto się w tym lepiej orientuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...