wht Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Witam, Problem być może trywialny, ale dla mnie zabójczy: miałem sobie XP na dysku D zainstalowałem Win7 na zupełnie nowym dysku (akurat C) i wszystko sobie pracuje dobrze, tyle że zachciało mi się przenieść dysk D do zewnętrznej kieszeni i od tej pory sys nie wstaje. Przekopiowałem pliki z głównego katalogu dysku D na C i nie pomogło. Próbowałem z HirensBoot opcji napraw brak ntldr, też lipa:( mogę ewentualnie zrobić kopię dysku (np DiscCopy liveCD) ale wątpię czy to pomoże. I jeszcze jedno: czy jest jakaś darmowa alternatywa dla ghosta? Jak już ogarnę problem, będę chciał przenieść system na większy dysk, a robiąc kopię ww programem zrobi dokładnie taką samą partycję jak dysk wyjściowy. ewentualnie czym pod Win7 zmienić wielkość partycji? Mam partition magic, ale wersja 8.0 nie działa prawidłowo pod Win7. z góry dziekuję za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 I jeszcze jedno: czy jest jakaś darmowa alternatywa dla ghosta? Clonezilla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 I jeszcze jedno: czy jest jakaś darmowa alternatywa dla ghosta? ToDo Backup - klonuje dyski i robi w locie obrazy systemu, na którym jest zainstalowany, tworzy bootowalne CD/DVD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wht Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Dziękuję. Czy któryś z tych programów pomoże przenieść system na nowy dysk? Tak, żeby można było usunąć nieszczęsny dysk D. bo oczywiście w grę wchodzi jeszcze reinstalowanie, ale to czasu trochę zajmie, a w dodatku dopiero co stawiałem Win7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows To na siódemce nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wht Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 działa, dziękuję!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...