Skocz do zawartości
Pretorian

Jaki monitor 17' Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

A ja odradzam MAGA, wraca ciagle do servisu tak samo jak LG, polecał bym cos n Sonym CTX lub Soniacz

ja tez polecam soniacza ewentualnie cyx na soniaczu, polecilem juz kilka takich monitorow znajomym i wszyscy sa bardzo zadowoleni, ja tez mam soniacza, zeby nie bylo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale CTX lepiej swieci od Sonego :) i ma lepsza elektronike :)

heh to chyba odwrotnie PIT_er :P, a najlepiej swieca moje swietlowki w kompie wiec nie dyskutuj ;)

Heh jestes smieszny, to tak jak bys powiedział ze Referencyjny GeForce jest lepszy od Elsy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam Hyundai-a ImageQuest Q770 i jest fajniutki (zewnetrznie tylko troche wiekszy od 15") na kineskopie Smasunga DynaFlatX. Polecałbym Ci jakiś monitor na takim kineskopie (na tym są robione nawet Marviny).

Są dwie wersje tych kineskopów. Jeden osiąga mniejsze rozdzialki i ma troche gorasze odświerzanie, a drugi trochę droższy jest w ogóle wypas, maź odświerzanko!!!

No i te kineskopy mają najmniejszą plamkę, bo tylko 0.2. Obraz jest super ostry i wyrażny, a kolorki soczyste!!!! POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam Hyundai-a ImageQuest Q770 i jest fajniutki (zewnetrznie tylko troche wiekszy od 15") na kineskopie Smasunga DynaFlatX. Polecałbym Ci jakiś monitor na takim kineskopie (na tym są robione nawet Marviny).

Są dwie wersje tych kineskopów. Jeden osiąga mniejsze rozdzialki i ma troche gorasze odświerzanie, a drugi trochę droższy jest w ogóle wypas, maź odświerzanko!!!

No i te kineskopy mają najmniejszą plamkę, bo tylko 0.2. Obraz jest super ostry i wyrażny, a kolorki soczyste!!!! POLECAM

Co ma kineskop do odświeżania ??? Chyba Ci się coś rąbło ! To elektronika jest za to odpowiedzialna, a nie kineskop ! jeszcze ludzi w błąd wprowadza !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadchodzi nowa era.... era podkrecania monitorów.

O ile pamietam z lekcjii elektroniki to odświerzanie jest uzależnione od kineskopu ze wzgledu na jego konstrukcje bo gdy pracujemy w jakiejś tam rozdziałce to elektroda musi wysłac w danym okresie czasu konkretną ilość elektronów. Im mniej ma ich do wystrzelenia (mniejsza rozdziałka) tym częściej może to robić (odświerzanie) i odwrotnie. A jeśli jest inaczej to prosze cię Wofku o opis jak to działa. Możliwe jest, że elektronika ogranicza nam odświerzanko i rozdziałkę, tylko jak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam monitorek LG flatron 775 ft jusz 2 lata i zero problemu :D

i dla mnie osobiscie jest troche smieszne jak ktos sie wypowiada ze monitory LG sie sypia a sam takiego nigdy niemiał ( nie mówie o napędach cd- rom czy Dvd bo to jusz całkiem inna bajka) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pytaj innych o poradę (są dosyć subiektywne), każdy przeważnie zachwala to co sam ma, albo krytykuje to na czym się naciął. Musisz polatać po sklepach i porównać kilka modeli (najlepiej jak są obok siebie włączone). Weź ze sobą programik testujący monitory (np Nokii) i żądaj w sklepie dokładnego przetestowania monitora i porównuj ze sobą różne modele. Wybierz najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie doradzcie może jakiegoś neca???????????? :(  :(  :D

Mam NEC-a FE 700 od półtora roku. Był tylko raz w naprawie :-), ale po kolei.

Minusy:

- niska częstotliwość odświerzania (np. 1024x768; 85 Hz)

- dwie wąziutkie kreseczki widoczne dopiero na jakimś białym tle (usztywnienia maskownicy)

- "pompowanie" obrazu

- trudności z ustawieniem geometrii obrazu

Plusy:

- dobrej jakości obraz (ostry; poprostu miodzio)

- cena (ok. 950 złociszy)

- 3 letni serwis (odbiór i dostarczenie z pwrotem za pośrednictwem firmy kurierskiej; na koszt serwisu)

I to by było wszystko..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam Schneidera z 93 roku (oczywiście 17 cali). Zajebistej jakości obraz, nawet 1280*1024 obsługuje bez męczenia oczu. Szkoda tylko, że po 9 latach obraz trzeba zwężyć, bo już troche skacze, choć trzy miesiące temu jeszcze problemów nie miałem.

Cóż. Moja siostra (grafik komputerowy) używa Samsunga 700IFT, i choć dwa razy był w serwisie (raz przez plagę karaluchów co siedziała w środku) i zarzekała się, że już więcej tego badziewia nie kupi, to z uśmiechem spoglądam na jej nowy 900IFT... słowa dotrzymała, i "badziewną" 17 wymieniła na 19...

Ja tam na swój nie narzekam, to świetny monitor, szkoda, że już taki stary, bo by jeszcze się świetnie nadawał.

Zależy do czego ci ten monitor potrzebny. Najważniejsze, żeby miał dobre odświerzanie i tyle. Marka mało ważna. Nec, LG, każdy dobry, byle z 2002 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...